null Fejér megye-43.számú vizsgálat-Chernel J. Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Fejér megye-43.számú vizsgálat-Chernel J. Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Fejér megye-43.számú vizsgálat-Chernel J. Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

43. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Chernel J. Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola (2484 Agárd, Iskola út 2.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Tavaszi zöldségleves,Paradicsomos húsgombóc

 

Mintavétel ideje: 2016.06.09.

Napi adag: 169 adag/ebéd

Főzőkonyha: Gárdony Város Önkormányzata Iskola Konyha

(2484 Agárd, Iskola út 2.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Tavaszi zöldségleves (3dl/adag)

Külső megjelenés:

Opálos, sárgás színű, felületén apró gyöngyöző zsírcseppekkel. A homogén alaplé zöld fűszernövénydarabokat, karikázott sárgarépát, apró karfiolrózsákat, zöldbabdarabokat, apró brokkoli darabokat tartalmaz. A zöldségek jól tisztítottak, arányuk megfelelő. A levesbetét virág alakú tészta, ami nagyrészt szétfőtt és a többi összetevőhöz képest nagy mennyiségben található a levesben.

Állomány:

Az alaplé megfelelően sűrűn folyó, homogén. A zöldségek és a tészta túlfőttek. A brokkoli és a karfiol szétesett.

Illat:

Harmonikus, zöldséges, az ételre jellemző illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Megfelelően fűszerezett, megfelelően sós, harmonikus, telt ízű. Idegen íztől mentes.

Paradicsomos húsgombóc

Külső megjelenés:

A sötétpiros színű, fényes, sűrű mártásban 1 darab kb. 5 cm átmérőjű, szabályos gömbölyű formájú gombóc található.

Állomány:

A paradicsomlé sűrűn folyó, sima, csomómentes. A húsgombóc megfelelően összeáll, a hús és a rizsszemek is kellően átfőttek, puhák.

Illat:

Tiszta, harmonikus, paradicsomos-húsos illat jellemzi. Az összetevők illata arányos. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A mártás kellemesen édeskés paradicsomos ízű. A húsgombóc megfelelően fűszerezett, kellően sós. Harmonikus összhatás jellemzi. Idegen szagtól mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Tavaszi zöldségleves

Ételízesítő

Étolaj

Fűszerpaprika

Karalábé

Őrölt fekete bors

Sárgarépa (mirelit)

Vöröshagyma

Zellergyökér

Zöldségkeverék mix(mirelit)

Durum tészta

Paradicsomos húsgombóc

Paradicsompüré

Olaj

Búzaliszt

Fűszerpaprika

Kristálycukor

Sertés darált hús

Rizs

Tojás

Fekete őrölt bors

Vöröshagyma

Delikát

 

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >