null Budapest XVI.ker. - 136. számú vizsgálat - Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda

Budapest XVI.ker. - 136. számú vizsgálat - Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda

Budapest XVI.ker. - 136.számú vizsgálat - Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda

136. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda (1165 Budapest, Baross Gábor utca 32-36.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Magyaros karalábé leves, Hentes tokány,

Főtt burgonya

 

Mintavétel ideje: 2016.09.22.

Napi adag:  adag/ebéd

Főzőkonyha: Junior Vendéglátó Zrt.

(1135 Budapest, Reitter F. út 84.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Magyaros karalábé leves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától barnás-pirosra színezett levesben apró kockára vágott karalábé és kevés reszelt tészta foszlány látható. Alján piros és fekete fűszerszemcsék, tetején néhány zöldfűszer levél darabka és apró, piros zsíradékcsepp található. Híg hatású kevésbé gazdag, megjelenése nem tetszetős.

Állomány:

A lé hígan folyó, opálos, nagyon enyhén sűrített. A karalábé túl puha, néhány kisebb, fás rész található. A tészta foszlányos, szájban elomló. Kevésbé tartalmas leves.

Illat:

A karalábé jellegzetes illata érezhető, enyhén fűszeres. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Karalábé levesre kevésbé jellemző, natúr jellegű, aroma és fűszerszegény, gyenge ízhatású leves. Az összetevők állaga és látványa ront az összhatáson. Tiszta, idegen íztől mentes.

Hentes tokány (1 dl/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától barnás-pirosra színezett mártásban kevésbé gondosan tisztított, egyenetlenül aprított húskockák, hosszúkásra vágott savanyú uborka és sonka csíkok. A mártásban fekete és piros fűszerszemcsék, hagyma foszlányok, tetején piros zsíradékcseppek láthatók.

Állomány:

A mártás keményítőre jellemzően, csomómentesen sűrített. A hús rugalmasan puha, kisebb mócsingos, hártyás darabok találhatók. A sonka puha, az uborka kellemesen roppanós.

Illat:

Tokányra jellemző, kellemesen fűszerezett, harmonikus, a savanyú uborkától enyhén pikáns illat. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellően fűszeres, az uborkától enyhén savanykás, ízhatása harmonikus. A hús kevésbé jó tisztítottsága ront az étel élvezeti értékén. Tiszta, idegen íztől mentes.

Főtt burgonya (20dkg/adag)

Külső megjelenés:

Vajsárga színű, nem egyenletesen darabolt burgonya kockák. Kb. fele részben törött, törmelékes darabokból áll. Néhol barna foltok, apró héjmaradványok láthatók. A szétfőtt részek miatt kevésbé tetszetős.

Állomány:

Inkább törtburgonyára jellemző, széteső, túlfőtt. Ízleléskor egyenletesen puha.

Illat:

Natúr főtt burgonyára jellemző illat érezhető. Harmonikus, tiszta, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus, tiszta, natúr jellegű főtt burgonya. Minden idegen íztől mentes. A tokánnyal együtt fogyasztva kellemesen fűszeres, kellően aromás, összhatásában ízletes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Magyaros karalábé leves

Olaj

Liszt

Fekete őrölt bors

Fűszerpaprika

Vöröshagyma

 Karalábé

Fokhagyma

Szerecsendió

Hentestokány

Sertéshús

Gépsonka

Olaj

Búzaliszt

Jódozott só

Fekete bors

Paradicsompüré

Vöröshagyma

Csemege uborka

Petrezselyemzöld

Burgonya


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >