null Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 48. számú vizsgálta - Napsugár Konyha Étterem

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 48. számú vizsgálta - Napsugár Konyha Étterem

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 48. számú vizsgálta - Napsugár Konyha Étterem

48. számú vizsgálat (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Napsugár Konyha Étterem
(3663 Arló, Ady E. u. 131.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,4 pont

 

 

Menü: Tejfölös karfiolleves, Rántott sertésszelet, burgonyapüré, Káposztasaláta

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. október 11.

Mintavételi alap: 578 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 év

Főzőkonyha üzemeltetője:
Arlói Szociális Alapszolgáltatási Központ
(3663 Arló, Rákóczi út 5.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Tejfölös karfiolleves (4 dl/adag)

Külső megjelenés: Sárgás krémszínű, tejterméket is tartalmazó sűrített, opálos alaplében feltehetően ételízesítőből származó zöldség és fűszerszemcsék, apró, törtfehér színű, karfiolrózsa darab és  törtfehér színű reszelt tészta látható. A leves tetején kis mennyiségű zsiradékcseppek gyöngyöznek, benne zöldfűszerlevelek vannak. Tetszetős megjelenésű, étvágygerjesztő.
Állomány: Az alaplé jellegzetes, sűrűn folyó, a karfiol megfelelően átfőtt a levesbetét megfelelő puhaságú.
Illat: A karfiol és a tejtermék alapú sűrítés savanykás illata harmonikus, telt, jellegzetes. Minden idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, a karfiol és a tejtermék harmonikus, megfelelően fűszerezett, ízesített, telt és rendkívül jó ízvilágú. Minden idegen íztől mentes. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rántott sertésszelet, burgonyapüré (25 + 35 dkg/adag)

Külső megjelenés: 10 x 11 cm nagyságú, jellemző hússzelet formájú, aranybarnára sütött panírral hiánytalanul fedett hússzelet köreteként világos vajszínű, homogén-krémszerű megjelenésű, fényes felületű burgonyapürét kínálnak. Egymáshoz viszonyított arányuk és mennyiségük megfelelő. Tetszetős megjelenésű, étvágygerjesztő.
Állomány: A burgonyapüré, krémes, selymes, lágy nem csomós. A hús kellően átsült, szaftos, a panír a húshoz jól tapad, ami nem visszapuhult, nem zsíros.
Illat: A burgonyapüré jellegzetes, semleges, tiszta  illatát a rántott hús jellemző frissen sült illata harmonikusan kiegészíti. Idegen szagtól mentes.
Íz: A burgonyapüré jellemző, tiszta ízét a megfelelően ízesített hús frissen sült íze karakteresen kiegészíti. Ízletes, házias ízvilágú. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Káposztasaláta (5 dkg/adag)

Külső megjelenés Egyenletes csíkokra, szálasra vágott, zöldesfehér színű friss fejeskáposzta felületén barnás színű őrölt fűszerszemcsék, hagymacsíkok és elvétve csemegeuborka szelet láthatók. Felöntőlét nem tartalmaz.
Állomány Friss, roppanós érzetű, nem száraz.
Illat Jellemző, friss, édeskés-savanykás köményes illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz Savanykás-édeskés ízű, a kömény íze megfelelően érvényesül  a káposzta íze mellett. Idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 1 adagra:

 

Tejfölös karfiolleves
Karfiol 0,06 kg
Tejföl 0,03 kg
Búzaliszt 0,01 kg
Étolaj 0,01 liter
Vöröshagyma 0,005 kg
Feketebors 0,0001 kg
Só 0,002 kg
Sárgarépa 0,002 kg
Petrezselyem 0,01 kg
Zeller 0,001 kg
Száraztészta (kiskagyló, 4 tojásos) 0,01 kg
Ételízesítő 0,0006 kg
Fűszerpaprika 0,0001 kg
Petrezselyem zöld 0,001 kg

 

Rántott sertésszelet 
Sertéskaraj 0,12 kg
Zsemlemorzsa  0,02 kg
Tojás 0,6 db
Liszt 0,01 kg
Étolaj 0,04 liter
Só 0,0007 kg

 

Burgonyapüré
Burgonya 0,3 kg
Margarin 0,01 kg
Só 0,0005 kg
Tej 0,03 liter
Tejföl 0,03 kg

 


Káposzta saláta
Fejeskáposzta 0,07 kg
Ecet 0,0002 liter
Kristálycukor 0,005 kg
Só 0,005kg
Vöröshagyma 0,0001 kg
Őrölt kömény 0,0001 kg

 

 


 



 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >