null Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 37.számú vizsgálat - Makkhetes Étterem - Sárospatak

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 37.számú vizsgálat - Makkhetes Étterem - Sárospatak

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 37.számú vizsgálat - Makkhetes Étterem - Sárospatak

37. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Makkhetes Étterem
(3950 Sárospatak, Kossuth u. 57.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,4 pont

 

 

Menü: Tarhonyaleves, Lencsefőzelék sertéspörkölttel
 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. október 2.

Mintavételi alap : 313 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 év

Főzőkonyha: Sárospataki Közszolgáltatási Nonprofit Kft.

U.a.
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Tarhonyaleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Fűszerpaprikától barnás-pirosasra színezett, opálos alaplében megfelelően tisztított, néhol szürkés elszíneződést tartalmazó, egyenetlen formájúra és méretűre darabolt vajsárga burgonyadarabok, 0.5x0.5 cm-es hagymadarabok, piros paprikadarabok és barnás, változó mértékben pirított gépi tarhonya látható megfelelő és arányos mennyiségben.  Tetején fakó narancsos színű megfelelő mennyiségű zsiradék gyöngyözik, benne zöldfűszer darabok és fűszerszemcsék találhatóak.
Állomány: Az alaplé jellemzően hígan folyó, megfelelő sűrűségű, a burgonya a hagyma és a nem egyenletesre, néhol szinte lepirított tészta jól átfőtt, de kissé zsíros összhatású.
Illat: Kissé jellegtelen, összhatásában a burgonya és hagyma illata dominál. Minden idegen szagtól mentes.
Íz: Összhatásában fűszerszegény, kissé üres, a hagyma és a zsiradék íze dominál. Minden idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lencsefőzelék sertéspörkölttel (20 + 7 dkg /adag)

Külső megjelenés:

A jellegzetes sűrűségű, világosbarnás színű főzelékalapban barna színű, többségében egész lencseszemek és fehér lencsecsírák láthatók.

A feltétként tálalt pörkölt kissé híg szaftja pirospaprikától színezett, tetején zsiradékcseppek fekete fűszerszemcsék láthatók.  A sertéshús kb 1,5x1,5 cm-re kockázott, szabálytalan alakú, néhol zsíros-mócsingos részeket tartalmaz, barna színű. A hagymakockák nem főttek szét.
Állomány:

A kissé sűrű, bőrösödő főzelékalapban a lencseszemek megfelelően megfőttek.

A pörköltszaft híg, a hús néhol kevésbé átfőtt, mócsingos-inas részeket is tartalmaz.
Illat: Lencsefőzelékre jellemző, enyhén savanykás, a fűszerek illata megfelelően érezhető, amivel a pörkölt jellemző, fűszeres illata harmonizál. Idegen szagtól mentes.
Íz: A főzelék jellegének megfelelő, enyhén savanykás, jól fűszerezett, ami jól ellensúlyozza a pörkölt kissé gyenge ízét. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Tarhonyaleves
Burgonya tisztított 19,18 kg
Delikát 0,47 kg
Köménymag 0,04 kg
Marhahúsleves por 0,48 kg
Olaj 1,85 l
Só 0,12 kg
Tarhonya 2,57 kg
Füstölt szalonna 1,3 kg
Őrölt bors 0,1 kg

Lencsefőzelék
Lencse 19,15 kg
Babérlevél 0,01 kg
Ecet 20% 0,16 l
Fokhagyma 0,1 kg
Liszt 3,22 kg
Só 0,4 kg
Tejföl 6,39 l
Olaj 2 l
Mustár 0,33 kg

Sertéspörkölt
Sertés comb 22,32 kg
Olaj 3,85 l
Vöröshagyma 6,39 kg
Pörkölt alap 0,4 kg
Lecsó 4,14 kg
Kömény 0,04 kg
Zöld paprika 2,84 kg
Fűszerpaprika 0,4 kg






 



 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >