null Borsod-Abaúj-Zemplén megye-36.számú vizsgálat-Bükkábrányi Napsugár Óvoda, Bölcsőde Tálalókonyha

Borsod-Abaúj-Zemplén megye-36.számú vizsgálat-Bükkábrányi Napsugár Óvoda, Bölcsőde Tálalókonyha

Borsod-Abaúj-Zemplén megye-36.számú vizsgálat-Bükkábrányi Napsugár Óvoda, Bölcsőde Tálalókonyha

36. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (tálalókonyha)

 Bükkábrányi Napsugár Óvoda, Bölcsőde Tálalókonyha (3422  Bükkábrány, Béke út 28.)

A menü minősítése:

 

kiválóan megfelelt ÁTLAG FELETTI átlagos átlag alatti nem megfelelő

 

 

Menü: Húsleves tésztával, Sóskamártás, főtt burgonya, főtt hús

 

Mintavétel ideje: 2017. március 29.

Napi adag: 64 adag/ebéd

Főzőkonyha:
Bükkábárnyi Napsugár Óvoda, Bölcsőde és Konyha
(3422 Bükkábrány, Béke út 37.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Húsleves tésztával  (2- 2,5dl/adag)

Külső megjelenés: Aranysárga színű, fényes lé, tetején összefüggő, pici zsírcseppekkel és petrezselyem darabkákkal. A levesben kellő mennyiségű cérnametélt levesbetét található, amely nem szétfőtt, megfelelő állagú
Állomány: Jellegének megfelelően hígan folyó, nem zavaros, tiszta és átlátszó leves. A levesbetét átfőtt.
Illat: Kellemes, tiszta, zöldség és fűszer illatú. Minden idegen szagtól mentes.
Íz: Kellően fűszerezett, ízletes, jellegének megfelelő, harmonikus és telt ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 Sóskamártás főtt burgonya, főtt /szelet/ hús(2-2,5 dl+17-20dkg+7-9dkg/adag)

Külső megjelenés: A sóskamártás mohazöld színű, benne apróra főtt sóskadarabok és néhány fehér csomó látható. A főtt hús kb 8 x 0,5 x 5 cm-es, drapp színű, felületén apró fűszerszemcsékkel. A krumpli egyforma, apró kockákra vágott,jól tisztított, színe sötét sárga.
Állomány: A mártás jellegének megfelelően sűrűn folyó, néhány csomó található benne, amelyek szájban könnyen szétnyomhatóak. A hús szálkás, omlós. A krumpli puha, átfőtt.
Illat: A mártás és a krumpli jellemző illatú, a hús fűszerezett. Idegen szagtól mentes fogás.
Íz: A mártás édeskés, a sóska íze jól érezhető, a krumpli és a hús jellemző ízű. Minden idegen íztől mentes fogás.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Húsleves
Sárgarépa
Gyökér
Zellergumó
Karalábé
Kelkáposzta
Petrezselyemzöld
Őrölt bors
Vöröshagyma
Tészta

Ételízesítő
Csont nélküli karaj

Sóskamártás, főtt burgonya
Sóska mirelit
Tej 1,5%
Liszt

Kristálycukor
Burgonya

 


 


 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >