null Baranya megye - 39. számú vizsgálat - Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium, Általános Iskola, Szakgimnázium és Óvoda Főzőkonyha

Baranya megye - 39. számú vizsgálat - Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium, Általános Iskola, Szakgimnázium és Óvoda Főzőkonyha

Baranya megye - 39. számú vizsgálat - Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium, Általános Iskola, Szakgimnázium és Óvoda Főzőkonyha

39. számú vizsgálat (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium, Általános Iskola, Szakgimnázium és Óvoda Főzőkonyha
(7633 Pécs, Dr. Veress Endre u. 15.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,8 pont

 

 

Menü: Kapros zöldségleves, Almás csirkecomb, pirított kuszkusz

 

 

Mintavétel ideje: 2018. június 14.

Mintavételi alap: 100 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 15-18 év

Főzőkonyha üzemeltetője:
Heizler Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
(7631 Pécs, Kemény Zsigmond utca 11.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Kapros zöldségleves (5 dl/adag)

Külső megjelenés: Sárgás-zöldes lében eltérő mennyiségű zöldborsó, karfiol, zöldbab, sárgarépa, szétfőtt fokhagyma. Sok zöldfűszer szemcsét tartalmaz, felületén néhány zsírcsepp látható.
Állomány: A lé hígan folyik, a zöldségfélék megfelelően átfőttek.
Illat: A kapor illata dominál, a többi összetevő illatát elnyomja.
Íz: Telt, kellemes, a kapor íze dominál.

 

 

 

 

 

 

Almás csirkecomb, pirított kuszkusz (15 + 25 dkg/adag)

Külső megjelenés: Zöldfűszeres aranybarna kuszkuszon sült almaszeletek és barnára sült csirkecomb.
Állomány: A kuszkusz gurulós, puha, a hús omlósra sült, az alma megfelelően puha.
Illat: A fűszeres sült alma illata dominál (édeskés, fahéjas), a csirke illata kevésbé érezhető.
Íz: A hús és a köret kissé fűszertelen, az alma édes, fűszeres íze érezhető.

 

 

 

 


 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 150 adagra:

Kapros zöldségleves
Nyári zöldségkeverék 15 kg
Vöröshagyma 0,7 kg
Fokhagyma 0,1 kg
Ételízesítő 0,15 kg
Étolaj 1 liter
Kapor 0,25 kg
Liszt 1 kg
Só 0,15 kg
Őrölt bors 0,01 kg


Almás csirkecomb
Étolaj 1 liter
Só 0,08 kg
Csirke felsőcomb 17 kg
Alma 10 kg
Szerecsendió 0,04 kg
Görög fűszer 0,1 kg


Pirított kuszkusz
Ételízesítő 0,02 kg
Só 0,04 kg
Kuszkusz 15 kg

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >