Baranya megye - 39. számú vizsgálat - Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium, Általános Iskola, Szakgimnázium és Óvoda Főzőkonyha
Baranya megye - 39. számú vizsgálat - Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium, Általános Iskola, Szakgimnázium és Óvoda Főzőkonyha
39. számú vizsgálat (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium, Általános Iskola, Szakgimnázium és Óvoda Főzőkonyha
(7633 Pécs, Dr. Veress Endre u. 15.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 18,8 pont |
Menü: Kapros zöldségleves, Almás csirkecomb, pirított kuszkusz
Mintavétel ideje: 2018. június 14.
Mintavételi alap: 100 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 15-18 év
Főzőkonyha üzemeltetője:
Heizler Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
(7631 Pécs, Kemény Zsigmond utca 11.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Kapros zöldségleves (5 dl/adag)
Külső megjelenés: | Sárgás-zöldes lében eltérő mennyiségű zöldborsó, karfiol, zöldbab, sárgarépa, szétfőtt fokhagyma. Sok zöldfűszer szemcsét tartalmaz, felületén néhány zsírcsepp látható. |
Állomány: | A lé hígan folyik, a zöldségfélék megfelelően átfőttek. |
Illat: | A kapor illata dominál, a többi összetevő illatát elnyomja. |
Íz: | Telt, kellemes, a kapor íze dominál. |
Almás csirkecomb, pirított kuszkusz (15 + 25 dkg/adag)
Külső megjelenés: | Zöldfűszeres aranybarna kuszkuszon sült almaszeletek és barnára sült csirkecomb. |
Állomány: | A kuszkusz gurulós, puha, a hús omlósra sült, az alma megfelelően puha. |
Illat: | A fűszeres sült alma illata dominál (édeskés, fahéjas), a csirke illata kevésbé érezhető. |
Íz: | A hús és a köret kissé fűszertelen, az alma édes, fűszeres íze érezhető. |
Részletes összetétel/anyaghányad 150 adagra:
Kapros zöldségleves
Nyári zöldségkeverék 15 kg
Vöröshagyma 0,7 kg
Fokhagyma 0,1 kg
Ételízesítő 0,15 kg
Étolaj 1 liter
Kapor 0,25 kg
Liszt 1 kg
Só 0,15 kg
Őrölt bors 0,01 kg
Almás csirkecomb
Étolaj 1 liter
Só 0,08 kg
Csirke felsőcomb 17 kg
Alma 10 kg
Szerecsendió 0,04 kg
Görög fűszer 0,1 kg
Pirított kuszkusz
Ételízesítő 0,02 kg
Só 0,04 kg
Kuszkusz 15 kg