null Veszprém megye- 22. vizsgálat - Veszprém - Bárczi Gusztáv Általános Iskola Speciális Szakiskola

Veszprém megye- 22. vizsgálat - Veszprém - Bárczi Gusztáv Általános Iskola Speciális Szakiskola

Veszprém megye- 22. vizsgálat - Veszprém - Bárczi Gusztáv Általános Iskola Speciális Szakiskola

22. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Bárczi Gusztáv Ált. Isk. Speciális Szakiskola (8200 Veszprém, Battyány utca 12.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Daragaluska leves, sárgaborsó főzelék, vagdalt, kenyér

Mintavétel ideje: 2013. november 12.
Napi adag: - adag/ebéd

Főzőkonyha: Bárczi Gusztáv Ált. Isk. Speciális Szakiskola (8200, Veszprém, Batthyány utca 12.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluska leves (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

Sárga színű lében sárgarépa karikák, fehérrépa kockák, tört fehér daragaluska és zöld fűszernövény darabok találhatók, felületén apró zsiradék cseppek.

Állomány:

A leves kissé opálos, a zöldségek és a tészta kellően átfőttek, nem elpuhultak.

Illat:

Ételízesítő illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, kellemes, harmonikus. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • sárgarépa korong
  • gyökérkocka
  • tyúkhúsleves por
  • tojás
  • búzadara
  • zellergumó
  • vöröshagyma
  • étolaj
  • petrezselyemzöld

Sárgaborsó főzelék (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Jellegzetes barnás-narancssárga színű főzelékalapban apró sárgaborsó darabok, piros, fekete színű fűszerszemcsék, zöld növényi darabkák láthatók.

Állomány:

A főzelékalap kellően sűrűs, csomómentes, a sárgaborsó darabok puhára főttek.

Illat:

Jellegzetes, kellemes. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, harmonikus, kellemesen fűszeres. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • sárgaborsó
  • liszt
  • pirospaprika
  • ételízesítő (só mentes)
  • vöröshagyma
  • jódozott só
  • mustár
  • fokhagyma
  • étolaj
  • babérlevél

Vagdalt (2 db/ adag)

Külső megjelenés:

Jellegzetes alakú húspogácsa, külső panírréteg arany barnára sült, húspép barna színű, benne piros, fekete fűszerszemcsék, fehér színű hagyma darabkák.

Állomány:

A panírréteg ropogós, a húspép kissé puha, pépes.

Illat:

Jellegzetes, illatában a húspép és a hagyma dominál. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Gyengén fűszeres. A hagyma és a só íze érezhető. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • sertéslapocka,
  • zsemle,
  • tojás,
  • vöröshagyma,
  • fokhagyma,
  • ételízesítő (só mentes),
  • pirospaprika,
  • feketebors,
  • majoranna,
  • jódozott só,
  • étolaj

Kenyér (1 szelet/ adag)

Külső megjelenés:

A két fél kenyérszelet felső héja aranybarna színű, fényes, aranysárga színű kukoricaszemcsékkel szórt. Az alsóhéj matt, barna, kissé lisztes. A bélzet tört fehér.

Állomány:

Egyenletesen lazított, csomómentes, vékony pórusfalú, tapintásra és rágáskor rugalmas, nem tapad.

Illat:

Jellegzetes, aromás, tiszta. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemes, harmonikus, aromás, kellően sós. Idegen íztől mentes.


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >