Veszprém megye- 14. vizsgálat - Veszprém - Hrisztov Botev Általános Iskola
Veszprém megye- 14. vizsgálat - Veszprém - Hrisztov Botev Általános Iskola
14. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Hrisztov Botev Általános Iskola (Veszprém, Botev u. 2.)
.A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
|
Menü: Spárgakrémleves+levesgyöngy, tejszínes-sajtos csirkemell, burgonyapüré Mintavétel ideje: 2013. május 22. Napi adag: Főzőkonyha: Cserhát Vendéglátóipari Kft. (Veszprém, Kossuth u. 6.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Spárgakrém leves + levesgyöngy (0,2 l/adag + 1 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Halvány sárgászöld színű lében apró zöld és sárga színű zöldségdarabok és aranybarna levesgyöngy látható. Több kisebb nagyobb lisztcsomót tartalmaz. |
Állomány: |
A krémlevesre jellemző sűrűségű. A levesgyöngy ropogós. |
Illat: |
A leves jellegzetes, intenzív spárga illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, intenzív spárga ízű, kellően sós, a levesgyöngy olajos ízhatású. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Tejszines - sajtos csirkemell (5 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Jellegzetes alakú, kb. 73 g tömegű világosbarna színű csirkemell, felületén aranysárgára sült sajtréteg és kis mennyiségű fehér színű mártás. |
Állomány: |
A hús jól átsült, csirkemellre jellemzően kissé száraz. |
Illat: |
Kellemes sült hús és sajt illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, sült csirkehúsra jellemző, a tejszín és sajt íz gyengén érezhető. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Burgonyapüré (0,2 l/adag)
Külső megjelenés: |
Halványsárga színű pép. |
Állomány: |
Homogén, kellően sűrű. |
Illat: |
Kissé jellegtelen, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Burgonyapehelyből készített ételre jellemző. idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|