Somogy megye- 9. vizsgálat - Kaposvár - Kodály Zoltán Központi Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Tagiskola
Somogy megye- 9. vizsgálat - Kaposvár - Kodály Zoltán Központi Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Tagiskola
9. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Kodály Zoltán Központi Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Tagiskola (7400 Kaposvár, Kanizsai út 67.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
átlagos |
ÁTLAG ALATTI |
nem |
|
Menü: Zöldborsóleves,lecsós sertésragú, tarhonya Mintavétel ideje: 2014. március 5. Napi adag: 259 adag/ebéd Főzőkonyha: Pensio Minőségi Közétkeztető Kft. Toponár Általános Iskola Konyha (Kaposvár-Toponár) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldborsóleves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától enyhén színezet, drappos, opálos lében sok fakózöld borsószem, eltérő méretű sárga- és fehérrépa darabok, karalábé kockák és enyhén pirított, apró kockatészta. Alján fekete fűszerszemcsék, tetején zöldfűszer levél darabkák és narancs-pirosas zsírcseppek láthatók. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, zavaros. A zöldborsó puha, elvétve keményebb, roppanós állományú szemekkel. A tészta és a répák kellően puhák, a karalábé túlfőtt. |
Illat: |
Tisztátalan konzerv borsó illata dominál az enyhe kellemetlen zsíros szag mellett. Nem kellemes, nem harmonikus. |
Íz: |
A zöldborsó mellett a lé is erősen konzerv ízű. A zöldségek és a tészta nem kellően érvényesülnek. Nem ízletes, nem harmonikus, nem tiszta. |
Részletes összetétel: |
|
Lecsós sertésragú (0,15 l/adag)
Külső megjelenés: |
Pirosas-barna, sűrű mártásban, eltérő méretű, kevésbé gondosan tisztított húsdarabok, paprika szeletek, szalonna kockák. Alján viszonylag sok fekete fűszerszemcse, tetején narancssárga zsírcseppek láthatók. |
Állomány: |
A ragu sűrűn folyó. A hús puha, omlós, kevés zsíros és mócsingos részt tartalmaz. |
Illat: |
Jellegzetes lecsós illat. Savanykás, paradicsomos, paprikás, enyhén fűszeres. |
Íz: |
A paradicsom savanykás, édeskés íze dominál. Kevésbé harmonikus. |
Részletes összetétel: |
|
Tarhonya (0,20 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Világosbarnától a sötétbarnáig terjedő színárnyalatú, pirított gépi tarhonya. Közel azonos méretű golyók, több törött szem látható. Felületük fényes, olajos. Néhány kisebb csomót tartalmaz, melyek könnyen szétnyomhatóak. |
Állomány: |
Nem egyenletesen pirított, de kellően puha. Nem ragacsos, rugalmas állagú. |
Illat: |
Jellegzetes, pirított, főtt gabona illat. |
Íz: |
Kellően sós, jellegzetes, tiszta. |
Részletes összetétel: |
|