Somogy megye - 27. vizsgálat - Siófok - Napsugár Napköziotthonos Óvoda
Somogy megye - 27. vizsgálat - Siófok - Napsugár Napköziotthonos Óvoda
27. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Napsugár Napköziotthonos Óvoda (8600 Siófok, Say Ferenc u. 1.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Menü: Grízgaluska leves, bakonyi pulykaragu, párolt rizs Mintavétel ideje: 2014. december 4. Napi adag: 102 adag/ebéd Főzőkonyha: S Food Gastronomy Kft. Agrokonyha (8600 Siófok, Baross G. u. 1.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Grízgaluska leves (0,25 l/adag)
Külső megjelenés: |
Halványsárga színű alaplében különböző nagyságú sárgarépa, fehérrépa, karalábé kockák, törtfehér színű, eltérő hosszúságú daragaluska, apró, zöld növényi darabkák. A leves felületén narancssárga színű zsiradék cseppek. |
Állomány: |
A daragaluska kellően átfőtt, a zöldségek kissé kemények, kevésbé átfőttek. |
Illat: |
A zöldségek illata gyengén érezhető. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kissé jellegtelen, kissé üres. Idegen íztől mentes. |
Bakonyi pulykaragu (0,04 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Világosbarna színű alapban különböző nagyságúra vágott húskockák, szeletelt gomba. Apró szalonna kockák, fekete, piros fűszerszemcsék, tetején narancs-piros zsiradék cseppek. |
Állomány: |
Az alap kellően sűrű, a húskockák, puhák, jól átfőttek, a gomba jellegzetesen rugalmas. |
Illat: |
Jellegzetes, enyhén füstölt. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Pulykaragura jellemző, enyhén füstölt, kevésbé fűszeres. Idegen íztől mentes. |
Párolt rizs (0,15 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Tört fehér színű, többségében pergő rizs szemek. Néhány kisebb csomót tartalmaz. |
Állomány: |
Jellegzetesen rugalmas, kellően főtt, a csomók kézzel könnyen szétnyomhatók. |
Illat: |
Párolt rizsre jellemző, tiszta. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Párolt rizsre jellemző, tiszta. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad: |
Grízgaluska leves só, bors, tojás, búzadara, olaj, karalábé, gyökér, petrezselyemzöld, sárgarépa, vöröshagyma, zeller
Bakonyi pulykaragu só, bors, fűszerpaprika, liszt, tejföl, pulykacomb, olaj, szalonna, vöröshagyma, gomba(mirelit)
Párolt rizs rizs, só, olaj |