null Somogy megye- 10. vizsgálat - Kaposvár - Bajcsy-Zsilinszky utcai Központi Óvoda Jutai úti Tagóvoda

Somogy megye- 10. vizsgálat - Kaposvár - Bajcsy-Zsilinszky utcai Központi Óvoda Jutai úti Tagóvoda

Somogy megye- 10. vizsgálat - Kaposvár - Bajcsy-Zsilinszky utcai Központi Óvoda Jutai úti Tagóvoda

10. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Bajcsy-Zsilinszky utcai Központi Óvoda Jutai úti Tagóvoda (7400 Kaposvár, Jutai út 24.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

Menü: Karalábéleves, Orsótészta, Hentesszelet, ragú

Mintavétel ideje: 2014. március 5.

Napi adag: 44 adag/ebéd

Főzőkonyha: Pensio Minőségi Közétkeztető Kft. Petőfi Óvodai konyha (7400 Kaposvár, Petőfi u. 20.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Karalábéleves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától enyhén színezett, drapp színű híg lében közel azonos méretű karalábé kocka, néhány sárgarépa darab és apró, virág alakú tészta. Tetején sok pici fehér tejfölpötty, alján kevés fekete fűszerszemcse látható.

Állomány:

A lé viszonylag híg, zavaros. A zöldségek és a tészta túl puhára főttek.

Illat:

A karalábé illata felismerhető. Savanykás, fűszertelen, kevésbé harmonikus.

Íz:

Kellemesen sós, gyengén aromás, fűszertelen. A karalábé íze kevésbé érezhető, a zöldségek túlfőzöttsége zavarja az ízhatást.

Részletes összetétel:

  • étolaj
  • tejföl (12%)
  • liszt
  • kiscsillag tészta
  • bors, fekete őrölt
  • fűszerpaprika
  • petrezselyem gyökér tisztított
  • sárgarépa tisztított
  • vöröshagyma tisztított
  • karalábé mirelit

Orsótészta (0,20 kg/adag)

Külső megjelenés:

Vajsárga színű, zsiradéktól fényes felületű, kissé töredezett, orsó alakú tészta.

Állomány:

Puha,rugalmas. Nincs összetapadva.

Illat:

Főtt tésztára jellemező, tiszta gabona illat érezhető.

Íz:

Kevésbé sós, jellegzetes főtt tészta ízű. Minden idegen íztől mentes.

Hentesszelet, ragú (1 szelet+1 dl/adag)

Külső megjelenés:

Drappos színű, sűrű ragu, tetején narancssárga zsírcseppekkel. Egy db kisebb tenyérnyi nagyságú, 5-7 mm vastagságú hússzelettel. A ragu vörösárú- húskészítmény és uborka csíkokat, hagymakockákat, fűszerszemcséket, zöldfűszerszemcséket, zöldfűszer levél darabokat tartalmaz.

Állomány:

A ragu sűrű, opálosan áttetsző. A hús rugalmas, kevésbé puha, szélén vékony, zsíros csík található. A húskészítmény darabkák állaga omlós, puha.

Illat:

Savanykás, kapros, kevésbé harmonikus.

Íz:

Savanyú,gyengén kapros íz dominál. A hús és a húsárú íze nem érvényesül. Az összhatás nem kellően harmonikus.

Részletes összetétel:

  • sertés karaj
  • füstölt kenyérszalonna
  • olasz felvágott
  • étolaj
  • bors, fekete őrölt
  • fűszerpaprika
  • fokhagyma földes
  • vöröshagyma földes
  • csemege uborka üveges

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >