Pest megye- 23. vizsgálat - Pilis - Gubányi Károly Általános Iskola Tálalókonyha
Pest megye- 23. vizsgálat - Pilis - Gubányi Károly Általános Iskola Tálalókonyha
23. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Gubányi Károly Általános Iskola Tálalókonyha (2791 Pilis, Szabadság tér 1.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem megfelelő |
|
Menü: Zöldborsó leves, Bazsalikomos Csirkés Penne, Alma Mintavétel ideje: 2014. május 12. Főzőkonyha: PENSIO Kft. Mechanika Konyha (1103 Budapest, Fehér út 10.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldborsó leves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
|
|
Állomány: |
A lé zavaros, kissé besűrített, a borsó és a sárgarépa puha, a galuska enyhén túlfőtt. |
|
Illat: |
A konzerv borsó illata dominál, fűszer és aromaszegény. |
|
Íz: |
Kissé sótlan, a konzerv borsó íze érződik. Aromaszegény, kevésbé harmonikus. |
|
Részletes összetétel: |
|
Bazsalikomos csirkés penne (35 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Paradicsomtól pirosra színezett mártásba forgatott penne tészta, kisebb kockára vágott csirkehús darabok, néhány zöldfűszer levé foszlány. |
Állomány: |
A hús omlós, puha , a tészta szétfőtt, több összeragadt, törött darab van közte. Összességében kissé fojtós, „nyögvenyelős”. |
Illat: |
A paradicsom szaga dominál, savanykás, kevésbé fűszeres. A bazsalikom illata gyengén érezhető. Nem harmonikus. |
Íz: |
Erősen savanykás, paradicsomos, gyengén fűszerezett. Nem kellemes, nem harmonikus. |
Részletes összetétel: |
|
Alma (1 db/adag)
Külső megjelenés: |
1 db 8 cm átmérőjű gömbölyű piros alma, zöldes csíkozással. Kisebb ütődésfolt látható a felületen. |
Állomány: |
Ropogós, kevésbé lédús, enyhén kásás. |
Illat: |
Kellemes, savanykás, tiszta. |
Íz: |
Savanykás-édeskés, zamatos, üdítő. |