Heves megye- 3. vizsgálat - Gyöngyös - Vak Bottyán Katolikus Szakközépiskola
Heves megye- 3. vizsgálat - Gyöngyös - Vak Bottyán Katolikus Szakközépiskola
3. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):
Vak Bottyán Katolikus Szakközépiskola (Gyöngyös, Thán Károly u. 1.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
átlagos |
ÁTLAG ALATTI |
nem megfelelő |
|
Menü: Karfiol leves, csőben sült makaróni, narancslé (20%) Mintavétel ideje: 2013.június 12. Napi adag: 186 adag/ebéd Főzőkonyha: |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Karfiol leves (0,5 l/adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától narancspirosra színezett, drappos híg lében, különböző méretű karfiolrózsák. Apró kockatészta. Tetején narancspiros zsírcseppek, zöldfűszer darabkák. Sok apró, fehér pötty. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, zavaros. A karfiol és a tészta kissé túlfőtt. |
Illat: |
A karfiol jellegzetes szaga mellett érződik a tejföl savanykás illata. |
Íz: |
Kellően sós, kevésbé aromás, kissé híg. |
Részletes összetétel: |
|
Csőben sült makaróni (0,30 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Két réteg főtt csőtészta között, darált húsos, vörösbabos, kukoricás, zöldséges barna mártás. A tésztán fehér színű besamelre emlékeztető öntet megszilárdulva. Tetején rápirított reszelt sajt. |
Állomány: |
A tészta, a zöldségek és a darált hús kellően puhák. |
Illat: |
A mártás intenzíven fűszeres, curryre emlékeztető szagú. Nem kellően harmonikus. |
Íz: |
Erősen fűszeres, csípős. Az összetevők jók, de az összehatás nem kellően harmonikus. |
Részletes összetétel: |
|
Narancslé 20% (0,2 l/adag)
Külső megjelenés: |
Enyhén opálos, fényes, sárga lé. Rostot nem tartalmaz. |
Állomány: |
Hígan folyó, rost nélküli. |
Illat: |
Barackra emlékeztető illata van, gyengén aromás. |
Íz: |
Elnevezésével nem harmonizál. Kevésbé aromás, őszibarackra emlékeztető ízű. |