null Heves megye- 3. vizsgálat - Gyöngyös - Vak Bottyán Katolikus Szakközépiskola

Heves megye- 3. vizsgálat - Gyöngyös - Vak Bottyán Katolikus Szakközépiskola

Heves megye- 3. vizsgálat - Gyöngyös - Vak Bottyán Katolikus Szakközépiskola

3. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):

Vak Bottyán Katolikus Szakközépiskola (Gyöngyös, Thán Károly u. 1.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem megfelelő

Menü: Karfiol leves, csőben sült makaróni, narancslé (20%) 

Mintavétel ideje: 2013.június 12.

Napi adag: 186 adag/ebéd

Főzőkonyha: 

Részletes érzékszervi minősítés:

Karfiol leves (0,5 l/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától narancspirosra színezett, drappos híg lében, különböző méretű karfiolrózsák. Apró kockatészta. Tetején narancspiros zsírcseppek, zöldfűszer darabkák. Sok apró, fehér pötty.

Állomány:

A lé hígan folyó, zavaros. A karfiol és a tészta kissé túlfőtt.

Illat:

A karfiol jellegzetes szaga mellett érződik a tejföl savanykás illata.

Íz:

Kellően sós, kevésbé aromás, kissé híg.

Részletes összetétel:

  • étolaj
  • tej (2,8%)
  • tejföl (20%)
  • liszt
  • bors,
  • pirospaprika
  • delikát
  • mirelit karfiol

Csőben sült makaróni (0,30 kg/adag)

Külső megjelenés:

Két réteg főtt csőtészta között, darált húsos, vörösbabos, kukoricás, zöldséges barna mártás. A tésztán fehér színű besamelre emlékeztető öntet megszilárdulva. Tetején rápirított reszelt sajt.

Állomány:

A tészta, a zöldségek és a darált hús kellően puhák.

Illat:

A mártás intenzíven fűszeres, curryre emlékeztető szagú. Nem kellően harmonikus.

Íz:

Erősen fűszeres, csípős. Az összetevők jók, de az összehatás nem kellően harmonikus.

Részletes összetétel:

  • sertéscomb
  • étolaj
  • trappista sajt
  • 4 tojásos tészta
  • bors,
  • chili con carne
  • sajtmártás
  • vörösbab
  • tej (2,8%)
  • Ráma margarin

Narancslé 20% (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Enyhén opálos, fényes, sárga lé. Rostot nem tartalmaz.

Állomány:

Hígan folyó, rost nélküli.

Illat:

Barackra emlékeztető illata van, gyengén aromás.

Íz:

Elnevezésével nem harmonizál. Kevésbé aromás, őszibarackra emlékeztető ízű.


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >