null Fejér megye - 20. vizsgálat - Dunaújváros - Szilágyi Erzsébet Általános Iskola

Fejér megye - 20. vizsgálat - Dunaújváros - Szilágyi Erzsébet Általános Iskola

Fejér megye - 20. vizsgálat - Dunaújváros - Szilágyi Erzsébet Általános Iskola

20. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Szilágyi Erzsébet Általános Iskola (2400 Dunaújváros, Bercsényi Miklós út 10.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag
alatti

nem megfelelő

 

Menü: Csontleves cérnametélttel, paradicsomos káposztafőzelék, köményes sertéssült

Mintavétel ideje: 2015. február 24.
Napi adag: 89 adag/ebéd

Főzőkonyha:Zalagast Kft. (szh: 1119 Budapest Fehérvári út 85.) Petőfi Főzőkonyha (Dunaújváros Római krt. 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves cérnametélttel (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

Halványsárga színű, megfelelő mennyiségű aranyszínű zsiradékcseppel a tetején. A kissé opálos lé narancssárga színű, hullámos felületű hasábra vágott sárgarépát tartalmaz egyenetlen méretben és nagy mennyiségben.

Némelyik felületén barnás elszíneződés látható. Elenyésző mennyiségben, barnás foltokkal tarkított, egyenetlen alakú zeller és 2x1cm nagyságú petrezselyemgyökér látható a nagy mennyiségű törtfehér színű cérnametélt mellett a lében.

A leves apróra vágott zöld petrezselyemzöldet is tartalmaz

Állomány:

A lé vízszerűen folyó. A zöldségek nem egyenletesen megfőttek. A feltehetően fagyasztott sárgarépa szétfőtt, puha, málló, de van, ami fás részeket is tartalmaz. A cérnametélt megfelelően megfőtt, nem áll össze, nem tapad.

Illat:

 

Harmonikus, zöldséges, tiszta illat. Idegen szag nem érezhető.

Íz:

Harmonikus, zöldséges, tiszta telt ízű. megfelelően fűszerezett. Idegen íztől mentes.

 

Paradicsomos káposztafőzelék (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Barnás-vöröses szószban megfelelő sűrűségben apró, hosszúkás darabokra vágott, de néhány nagyobb darabot is tartalmazó káposzta látható. A szósz fekete fűszerszemcséket és narancssárga zsírcseppeket tartalmaz a felületén.

Állomány:

 

A szósz megfelelő sűrűségű, sima, sűrűn folyó. A káposzta megfelelő puhaságú.

Illat:

 

Harmonikus, tiszta, paradicsom és káposzta illat. Idegen szag nem érezhető.

Íz:

A kívántnál kissé édesebb, kevésbé fűszerezett. A fűszerek ízét elnyomja az édes paradicsomos íz. Idegen íztől mentes.

 

Köményes sertéssült (0,06 kg/adag)

Külső megjelenés:

 

2 darab, tenyérnyi nagyságú, trapéz formájú, drappos-barnás színű, 1 cm vastagságú hússzelet. Külső felülete arany barnára sült, felső negyedében tört fehér színű zsíros csík húzódik végig.

Állomány:

Megfelelően megsült, megfelelően puha. Könnyen vágható, a szájban rágási maradékot nem ad. Nem zsíros, nem száraz, megfelelően szaftos.

Illat:

 

Harmonikus, tiszta, sült hús és enyhe kömény illat érezhető. Idegen szag nem érezhető.

Íz:

 

Sült hús ízű, megfelelően fűszerezett, tiszta, harmonikus ízű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/anyaghányad:

Csontleves cérnametélttel (10 adag)

ő. feketebors – 0,001 kg, levesbetét – 0,1 kg, tyúk erőleves por (só csökkentett) – 0,005 kg, só – 0,028 kg, mirelit petrezselyemzöld – 0,007 kg, mirelit leveszöldség – 0,65 kg, mirelit zellerkocka – 0,05 kg, fokhagyma – 0,01 kg, vöröshagyma – 0,06kg

 

Paradicsomos káposztafőzelék (10 adag)

liszt – 0,1 kg, ő. feketebors – 0,001 kg, kristálycukor – 0,15 kg, étolaj – 0,1 l, paradicsompüré – 0,4 kg, só – 0,028 kg, fejes káposzta – 2,0 kg, vöröshagyma – 0,08 kg, ő. kömény -0,001 kg

 

Köményes sertéssült (10 adag)

sertéscomb, csont nélkül – 0,9 kg, ő. feketebors – 0,002kg, ő. kömény -0,006 kg, étolaj – 0,06 l, paradicsompüré – 0,03 kg, só – 0,028 kg, vöröshagyma – 0,04kg


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >