null Fehér- és rozéborok 2016. évi Országkóstolója

Fehér- és rozéborok 2016. évi Országkóstolója

2016. március 21, hétfő

Tájékoztató a fehér- és rozéborok 2016. évi Országkóstolójára történő nevezés feltételeiről és technikai szabályairól

A nevezni kívánt borokból tételenként 4 palackot kérünk beszállítani 2016.03.21. és 2016.05.02. között a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóság (NÉBIH BAII) budapesti központjába.

Cím: 1118 Budapest Higany u. 2.
Nyitva tartás:
Hétfőtől-csütörtökig: 08:00-15:30
Péntek: 08:00-12:00

Nevezhetnek az alábbi feltételekkel megfelelő bortételek:

  • kereskedelmi forgalomban kapható (lehetőség szerint 2016. december 31-ig)
  • rendelkezik NÉBIH forgalomba hozatali engedéllyel, vagy a forgalomba hozatali engedély iránti kérelem az Országkóstoló jelentkezési lappal egyidejűleg benyújtásra kerül
  • vállalja, hogy a Borkiválóságnak ítélt tételből 500 palack forgalomba hozható készletmennyiséggel rendelkezik (kivétel a borkülönlegességnek számító tételek pl. aszú)
  • rozéborok esetében csak száraz, félszáraz borokat várunk
  • fehérborok esetében száraz, félszáraz, félédes és édes borokat várunk
  • kiskereskedelmi bruttó beszerzési ára min. 600 Ft

Figyelem: Egy pincészet maximum 3 fehér és maximum 3 rozé bortételt küldhet az Országkóstolóra!

Letölthető anyagok
Tájékoztató a fehér- és rozéborok 2016. évi Országkóstolójára történő nevezés feltételeiről és technikai szabályairól
Jelentkezési lap - rozébor 
Jelentkezési lap - fehérbor


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >