null Budapest- 50. vizsgálat - XIV. kerület - Narancs Óvoda

Budapest- 50. vizsgálat - XIV. kerület - Narancs Óvoda

Budapest- 50. vizsgálat - XIV. kerület - Narancs Óvoda

50. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Narancs Óvoda (Budapest XIV. kerület, Gvadányi u. 42-44. )

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Magyaros karalábéleves levesbetéttel, carbonara spagetti sajttal, alma

Mintavétel ideje: 2013. március 25.
Napi adag: 128 adag/ebéd

Főzőkonyha: Hungast-Mecsek Kft.
(Esztergom Petőfi u. 26.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Magyaros karalábéleves (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Sárgás színű, kissé zavaros lében hosszúkásra vágott sárgarépa hasábok, karalábé kockák, illetve hasábok zöldfűszerdarabkák, fűszercsemcsék. Tetején narancssárga zsírcseppek.

Állomány:

Híg, zavaros lé, túl puhára főzött zöldségek.

Illat:

Enyhe karalábé illat érezhető.

Íz:

Kissé gyenge, kevésbé aromás, de jellegének megfelelő.

Részletes összetétel:

  • Húsleves zöldség (mirelit)
  • Karalábé kocka (mirelit)
  • Vöröshagyma (tisztított)
  • Őrölt fekete bors
  • Csemege fűszerpaprika olaj
  • Csomós petrezselyem

Levesbetét (0,03 kg/adag)

Külső megjelenés:

Halványsárga, cakkozott szélű, téglalap alakú apró tészta.

Állomány:

Összetapadt, kissé ragacsos, túl puha.

Illat:

Jellegzetes főtt tészta illatú.

Íz:

Kissé sótlan, de jellegének megfelelő, idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

Levesbetét

Carbonara szósz (0,08 l/adag)

Külső megjelenés:

Szürkésdrapp színű sűrű mártásban fekete fűszerszemcsék, illetve hosszúkás hasábokra vágott vöröses rózsaszínű hústermék.

Állomány:

A mártás sűrű, csomómentes, a hústermék puha, párizsira emlékeztető állagú. 

Illat:

A hústermék illata dominál. 

Íz:

A mártás jellegtelen, kissé sós, a hústermék íze párizsira emléketető.

Részletes összetétel:

  • Pulyka pizzasonka (pulykacomb hús [50%], baromfihús, víz, szójafehérje, só, burgonyakeményítő, emulgeálószer [E451], szőlőcukor, sűrítőanyag [E407a], fűszerek, ízfokozó[E621], fűszerkivonatok, antioxidáns[E301], természetazonos aroma, élelmiszerszínezék [E120], tartósítószer:NA-nitrit)
  • Liszt
  • Őrölt fekete bors
  • Olaj
  • Füstölt alapíz
  • 18%-os tejszín

Spagetti (0,18 kg/adag)

Külső megjelenés:

Halványsárga színű, fényes, 3-10 cm hosszú, kb. 3 mm átmérőjű spagetti tészta.

Állomány:

Puha, rugalmas, nem szétfőtt, de több összetapadt szál. 

Illat:

Termékre jellemző, gabonaillatú, tiszta, idegen szagtól mentes. 

Íz:

Sótlan, de termékre jellemző, tiszta. 

Részletes összetétel:

  • 4 tojásos száraztészta
  • Olaj

Sajt (0,02 kg/adag)

Külső megjelenés:

Halványsárga, aprószemcsés daralmány, kisebb csomókba összeálló.

Állomány:

Rugalmas, szájban elomló. 

Illat:

Savanykás, kissé jellegtelen, de tiszta, idegen szagtól mentes. 

Íz:

Kissé savanykás, enyhén kesernyés, kellően sós, jellegének megfelelő. 

Részletes összetétel:

  • Trappista 40% (m/m): érlelt, félkemény
  • félzsíros sajt

Alma (1 db)

Külső megjelenés:

Kb. 6 cm átmérőjű, zöldessárga-piros kerekded alma. Ép, sérüléstől, ütődéstől mentes.

Állomány:

Hersegően ropogós, lédús. A héja kissé kemény. 

Illat:

Jellegzetes, tiszta, enyhén fűszeres.

Íz:

Kevésbé savanykás, inkább édeskés, kellemes, tiszta, aromás. 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >