Budapest- 31. vizsgálat - XIX. kerület - Kós Károly Általános Iskola
Budapest- 31. vizsgálat - XIX. kerület - Kós Károly Általános Iskola
31. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Kós Károly Általános Iskola (1192 Budapest, Hungária út 28.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
átlagos |
ÁTLAG |
nem |
|
Menü: Karotta krémleves, pirított kenyérkocka, penne tészta, sertéspörkölt, csalamádé Mintavétel ideje: 2013. február 11. Főzőkonyha: Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Karotta krémleves, pirított kenyérkocka (0,3 l/adag 0,01kg/adag)
Külső megjelenés: |
Fakó barnásnarancsszínű, sűrű lében néhány el nem pépesített sárgarépa darabka és zöldfűszerszemcsék. |
Állomány: |
Viszonylag sűrűn folyó, de krémleveshez képest kissé híg. |
Illat: |
Édeskés, erősen fűszeres. Fahéjra és gyömbérre emlékeztető illat. |
Íz: |
Édes- sós- fahéjas. Nem harmonikus, nem kellemes ízhatású. |
Részletes összetétel: |
|
Penne tészta (0,25 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Kb. 4,5 cm hosszú, 1 cm átmérőjű, ferdén vágott, bordázott felületű, vajsárga csőtészta. Több szétfőtt, repedt, törmelékes darab. |
Állomány: |
Puha, rugalmas, de kissé túlfőtt. |
Illat: |
Jellegének megfelelő, tiszta, gabona illatú. |
Íz: |
Teljesen sótlan, ízetlen, üres. |
Részletes összetétel: |
|
Sertéspörkölt (0,12 l/adag)
Külső megjelenés: |
Paprikától pirosas barnára színezett lében különböző méretűre vágott húsdarabok, 1 db paprikaszelet, néhány húsdarabka, hagyma, borsszemcsék. A hús többsége zsíros, hártyás, mócsingos. |
Állomány: |
A hús puha, jól átfőtt. A lé viszonylag híg, zavaros. Tetején zsírcseppek. |
Illat: |
Jellegének megfelelő, kellemes, fűszeres. |
Íz: |
Pörköltre jellemzően fűszeres, borsos, paprikás. Kellemes, tiszta. |
Részletes összetétel: |
|
Csalamádé (0,08 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Egyenetlen hosszúságú és vastagságú káposzta „csíkok”, uborkaszeletek, pirospaprika foszlányok. |
Állomány: |
Hersegően ropogós. |
Illat: |
Savanyú, termékre jellemző. |
Íz: |
Termékre jellemző, savanyú-édes-sós. |
Részletes összetétel: |
|