Budapest- 16. vizsgálat - III. kerület - Andor Ilona Ének-Zene Általános és Alapfokú Művészeti Iskola
Budapest- 16. vizsgálat - III. kerület - Andor Ilona Ének-Zene Általános és Alapfokú Művészeti Iskola
16. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Andor Ilona Ének-zene Általános és Alapfokú Művészeti Iskola (1036 Budapest, Mókus u. 2.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
átlagos |
átlag |
NEM |
|
Menü: Zöldbab leves csipetkével, paprikás burgonya, krinolinnal, reszelt cékla Mintavétel ideje: 2013. január 29. Főzőkonyha: Familiar Foods Kft. |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldbab leves csipetkével (0,35 l/adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától színezett világos barnás lében különböző méretű vágott zöldbab, kis kocka tészta, néhány aprított zöldfűszer. Tetején apró zsírcseppek. Sok hüvelydarab. |
Állomány: |
A zöldbab és a tészta puha, túlfőtt. A lé opálos. |
Illat: |
Zsíros rántásszagú, nem kellemes, nem harmonikus, enyhe mellékszag érezhető. |
Íz: |
Nem jellegének megfelelő, nem harmonikus, zsíros érzetet ad a szájüregben. A zöldbab kellemetlen, idegen mellékízű. |
Részletes összetétel: |
|
Paprikás burgonya, kirnolinnal (0,35 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától színezett téglapiros, pépes, sűrű masszában burgonyadarabok, vékonyra szeletelt, negyed cikkekre vágott különböző fajta kolbászféleségek, petrezselyem és borsszemcsék. Nem tetszetős. |
Állomány: |
A burgonya túl puha, részben pépes. A hústermék túl puha. |
Illat: |
Kellemetlen mellékszag érezhető. |
Íz: |
Kellemetlen, idegen mellékíz érezhető. A kolbász nagyon csípős. Jelentősen csökkent élvezeti értékű. |
Részletes összetétel: |
|
Reszelt cékla (0,07 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Lilásvörös, keskeny hasábokra vágott céklacsíkok, kevés lével. Néhány törmelékes darab látható. |
Állomány: |
Kellően puha, de ropogós, nem szétfőtt. |
Illat: |
Erősen földszagú, kevésbé harmonikus. |
Íz: |
Édes, savanyú, nem harmonikus, nem kellemes. Nem teljes élvezeti értékű. |
Részletes összetétel: |
|