null Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 16. vizsgálat - Miskolc - Kaffka Margit Általános Iskola

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 16. vizsgálat - Miskolc - Kaffka Margit Általános Iskola

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 16. vizsgálat - Miskolc - Kaffka Margit Általános Iskola

16. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Kaffka Margit Általános Iskola és A.M.I. Iskolai étkeztetés

(3524 Miskolc Hunfalvy Pál u. 1.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT

átlag feletti

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Tejfölös zöldbab leves, Mozzarellás csirkemell tricolor rizzsel, Eper, Magvas kenyér

Mintavétel ideje: 2015. június 2.

Napi adag: 661 adag

Főzőkonyha: Miskolci Közintézmény-működtető Központ

(3525 Miskolc Városháza tér 13.)

Részletes érzékszervi minősítés

Tejfölös zöldbab leves (4 dl)

Külső megjelenés:

 

Drappos-narancsos színű lében viszonylag sok, eltérő méretűre darabolt sárgahüvelyű zöldbab, apró kaporszálak, pirospaprika szemcsék. Tetején fehér tejföl pöttyök.

Állomány:

A jellegének megfelelő állományú, a kellemes, selymesre sűrített lé csomómentes, sima. A zöldbab puha, néhány szétesett darab látható

Illat:

Savanykás, enyhén fűszeres, kellemes, harmonikus.

Íz:

 

Kellemesen savanykás, kapros, ízletes. Némi ízfokozó íz érezhető. A sok babtól tartalmas leves.

 

Mozzarellás csirkemell tricolor rizsel (0,05 dkg+0,23 dkg)

Külső megjelenés:

1 kisebb tenyérnyi csirkemell szelet, rajta élénkpiros paradicsomszeletek és olvadt sajt, zöldfűszerrel bőségesen megszórva. A rizs pergős, világos narancs színű, sárga, zöld és piros, apróra vágott paprika darabkákkal. Tetszetős megjelenésű.

Állomány:

A hús rugalmasan puha, jól átsült. A sajt olvadt, nyúlós, a paradicsom sült. A rizs kellően puha, pergős, de néhány könnyen szétnyomható csomót tartalmaz.

Illat:

 

A hús kellemes, fűszeres, aromás. Illatában a sült hús és a paradicsom illata, a köretben a zöldpaprika illata dominál. Tiszta, idegen illattól mentes.

Íz:

 

A hús aromás, ízletes, jól érződik a friss zöldfűszerek íze. A zöldpaprikás rizs szokatlan, új ízhatású, de finom. Összességében jól kiegészítik egymást, kellemes, harmonikus összhatást adva. Magas élvezeti értékű étel.

 

Eper (10 dkg)

Külső megjelenés:

Fényes, élénkpiros, ép, egészséges eperszemek, csuma és szárrésszel. Homoktól, szennyeződéstől mentes.

Állomány:

Jellégének megfelelő, érett, rugalmas, nem elpuhult. Lédús, friss.

Illat:

Kellemes, aromás, tiszta, friss eperillatú.

Íz:

Édeskés, tiszta, aromás, friss eper ízű, érett, ízletes.

 

Magvas kenyér (1 szelet)

Külső megjelenés:

1 szelet, kb. 1 cm vastag barna kenyér apró magokkal. A héj matt, aranybarna, a bélzet szürkés-barna.

Állomány:

A bélzet puha, rugalmas, laza szerkezetű, 1-2 légüreg, illetve apró magvak láthatók. A héj kisé visszapuhult.

Illat:

Kellemes, aromás, enyhén savanykás, tiszta. Minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Enyhén savanykás, aromás, kellemes, tiszta. Minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Tejfölös zöldbableves

olaj – 0,06 l

tejszín literes – 0,06 l

tejföl 20% - 0,13 l

liszt – 0,06 kg

vöröshagyma – 0,06 kg

mir. zöldbab – 0,7 kg

babérlevél – 0,0008 kg

ö. bors – 0,0008 kg

fűszerpaprika – 0,004 kg

jódozott só – 0,015kg

tyúkerőleves (Hügli) – 0,02 kg

 

Mozzarellás csirkemell

csirkemell filé – 1 kg

paradicsom – 0,3 kg

bazsalikom – 0,02 kg

pác fűszerkeverék – 0,01 kg

szárított metélőhagyma – 0,04 kg

mozzarella sajt – 0,6 kg

 

Rizs

olaj – 0,13 l

rizs – 0,76 kg

pritamin paprika – 0,2 kg

delikát (só nélkül) – 0,02 kg


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >