null Somogy megye - 38.számú vizsgálat - Krúdy Gyula Szakközép- és Szakiskola

Somogy megye - 38.számú vizsgálat - Krúdy Gyula Szakközép- és Szakiskola

Somogy megye - 38.számú vizsgálat - Krúdy Gyula Szakközép- és Szakiskola

38.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Krúdy Gyula Szakközép- és Szakiskola (8600 Siófok, Koch Róbert utca 8.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Nyírségi gombócleves, Ízes bukta, Narancs

 

Mintavétel ideje: 2016.04.27.

Napi adag: 63 adag/ebéd

Főzőkonyha: S-Food Gastronomy Kft. Agro konyha

(8600 Siófok, Baross Gábor utca 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Nyírségi gombócleves (2,5dl/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű alap lében zöldborsó szemek, sárgarépa, petrezselyem kockák, világosbarna színű, különböző méretű húskockák, apró gomba és karfiol darabkák, tört fehér színű, kisméretű gombócok, apró, zöld fűszernövény darabkák, fekete fűszerszemcsék.

Állomány:

Az alap lé sűrű, a zöldségek és a hús kellően átfőttek, a gombóc rugalmas.

Illat:

Harmonikusan fűszerezett, jellegzetesen zöldséges illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Ízletes, kellően fűszeres. Idegen íztől mentes.

Ízes bukta (3db/adag)

Külső megjelenés:

Jellegzetes téglatest alakúra hajtogatott, sárgás-narancssárga színű lekvárral töltött kelt tészta. Tetején arany barnára sült, az alsó lap világosbarna színű, az oldalai tört tofehérek.

Állomány:

Jól kidolgozott, csomómentes, kellően kelt, lágy, szájban rágáskor nem tapad. A lekvár kellően sűrű, mennyisége a tészta méretéhez viszonyítva kevés.

Illat:

Kellően aromás, édeskés. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Zamatos, édeskés. Idegen íztől mentes.

Narancs (1db/adag)

Külső megjelenés:

Élénk narancssárga színű héjjal borított, közepes méretű, gömbölyded alakú, ép, egészséges, szennyeződéstől mentes gyümölcs.

Állomány:

Tapintásra keményen rugalmas. Szájban lédús, rostos.

Illat:

Kellemes, citrusos. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Zamatos, kellemesen savanykás, enyhén édeskés. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Nyírségi gombócleves

Bors, Fűszerpaprika

Liszt

Főző tejszín

Pulyka comb

Olaj

Zöldborsó (mirelit)

Sárgarépa (mirelit)

Fokhagyma (mirelit)

Vöröshagyma

Karfiol (mirelit)

Gomba (mirelit)

Gyökér (mirelit)

zeller (mirelit)

Babérlevél

Gnocchi (nudli)

Ízes bukta

Só jódozott

Kristálycukor

Tojás

Liszt

Élesztő

Tej

Sárgabarack dzsem

Ráma margarin

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >