Somogy megye - 38.számú vizsgálat - Krúdy Gyula Szakközép- és Szakiskola
Somogy megye - 38.számú vizsgálat - Krúdy Gyula Szakközép- és Szakiskola
38.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Krúdy Gyula Szakközép- és Szakiskola (8600 Siófok, Koch Róbert utca 8.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.04.27. Napi adag: 63 adag/ebéd Főzőkonyha: S-Food Gastronomy Kft. Agro konyha (8600 Siófok, Baross Gábor utca 1.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Nyírségi gombócleves (2,5dl/adag)
Külső megjelenés: |
Világossárga színű alap lében zöldborsó szemek, sárgarépa, petrezselyem kockák, világosbarna színű, különböző méretű húskockák, apró gomba és karfiol darabkák, tört fehér színű, kisméretű gombócok, apró, zöld fűszernövény darabkák, fekete fűszerszemcsék. |
Állomány: |
Az alap lé sűrű, a zöldségek és a hús kellően átfőttek, a gombóc rugalmas. |
Illat: |
Harmonikusan fűszerezett, jellegzetesen zöldséges illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Ízletes, kellően fűszeres. Idegen íztől mentes. |
Ízes bukta (3db/adag)
Külső megjelenés: |
Jellegzetes téglatest alakúra hajtogatott, sárgás-narancssárga színű lekvárral töltött kelt tészta. Tetején arany barnára sült, az alsó lap világosbarna színű, az oldalai tört tofehérek. |
Állomány: |
Jól kidolgozott, csomómentes, kellően kelt, lágy, szájban rágáskor nem tapad. A lekvár kellően sűrű, mennyisége a tészta méretéhez viszonyítva kevés. |
Illat: |
Kellően aromás, édeskés. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Zamatos, édeskés. Idegen íztől mentes. |
Narancs (1db/adag)
Külső megjelenés: |
Élénk narancssárga színű héjjal borított, közepes méretű, gömbölyded alakú, ép, egészséges, szennyeződéstől mentes gyümölcs. |
Állomány: |
Tapintásra keményen rugalmas. Szájban lédús, rostos. |
Illat: |
Kellemes, citrusos. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Zamatos, kellemesen savanykás, enyhén édeskés. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Nyírségi gombócleves Bors, Fűszerpaprika só Liszt Főző tejszín Pulyka comb Olaj Zöldborsó (mirelit) Sárgarépa (mirelit) Fokhagyma (mirelit) Vöröshagyma Karfiol (mirelit) Gomba (mirelit) Gyökér (mirelit) zeller (mirelit) Babérlevél Gnocchi (nudli) Ízes bukta Só jódozott Kristálycukor Tojás Liszt Élesztő Tej Sárgabarack dzsem Ráma margarin
|