null Somogy megye - 26. vizsgálat - Kaposvár - Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Somogy megye - 26. vizsgálat - Kaposvár - Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Somogy megye - 26. vizsgálat - Kaposvár - Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

26. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (7400 Kaposvár, Béke u. 75.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

 

Menü: Húsleves, Meggymártás főtt sertéshússal, pirított darával

Mintavétel ideje: 2014. szeptember 30.

Napi adag: 433 adag/ebéd

Főzőkonyha: Kaposi Mór Oktató Kórház főzőkonyha (7400 Kaposvár, Tallián Gy. u. 20-32.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Húsleves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

 

Világossárga színű opálos lében sárga- és fehérrépa kockák, zöld növényi darabkák, fehér cérnametélt. A leves felületén apró zsiradék cseppek

Állomány:

 

A leves opálos, a zöldségek jól átfőttek, a cérnametélt túl puha.

Illat:

 

Kellemes zöldség illatú, tiszta. Idegen szagtól mentes.

Íz:

 

Húslevesre jellemző, tiszta. Idegen íztől mentes.

 

Meggymártás főtt sertéshússal, pirított darával (meggymártás: 0,2 l, pirított dara: 0,1 l, főtt sertéshús: 0,08 kg/adag)

Külső megjelenés:

 

 

Bordó színű mártásban egész és fél magozott meggy darabok, világosbarna színű, hússzelet. A pirított dara világos és sötétbarna barna színű szemcsék keveréke, néhány fekete színű szemcsét is tartalmaz.

Állomány:

 

A mártás kellően sűrű, a gyümölcs darabok kissé puhák. A főtt hús jellegzetesen száraz. A dara száraz, összetapadt, több nehezen szétnyomható csomót tartalmaz.

Illat:

 

Kellemes édeskés illatú mártás, jellegzetes, tiszta, főtt hús illat mellett a túlpirított dara illata érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

 

A mártás édeskés-savanykás. A főtt hús jellegzetes, tiszta. A dara kevésbé ízletes, túlpirított. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/anyaghányad:

Húsleves

karalábé, zeller, petrezselyem zöld, vöröshagyma, gyökér, sárgarépa, lecsó, leves tészta, só, delikát, csontlevespor

 

 

 

 

Meggymártás

tej, tejföl, finomliszt, só, szegfűszeg, fahéj, kristálycukor, meggybefőtt (magozott), citrál

 

 

Pirított dara

étolaj, búzadara, só

 

 

Főtt sertéshús

sertéshús, só 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >