Somogy megye - 26. vizsgálat - Kaposvár - Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
Somogy megye - 26. vizsgálat - Kaposvár - Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
26. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (7400 Kaposvár, Béke u. 75.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Menü: Húsleves, Meggymártás főtt sertéshússal, pirított darával Mintavétel ideje: 2014. szeptember 30. Napi adag: 433 adag/ebéd Főzőkonyha: Kaposi Mór Oktató Kórház főzőkonyha (7400 Kaposvár, Tallián Gy. u. 20-32.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Húsleves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Világossárga színű opálos lében sárga- és fehérrépa kockák, zöld növényi darabkák, fehér cérnametélt. A leves felületén apró zsiradék cseppek |
Állomány: |
A leves opálos, a zöldségek jól átfőttek, a cérnametélt túl puha. |
Illat: |
Kellemes zöldség illatú, tiszta. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Húslevesre jellemző, tiszta. Idegen íztől mentes. |
Meggymártás főtt sertéshússal, pirított darával (meggymártás: 0,2 l, pirított dara: 0,1 l, főtt sertéshús: 0,08 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Bordó színű mártásban egész és fél magozott meggy darabok, világosbarna színű, hússzelet. A pirított dara világos és sötétbarna barna színű szemcsék keveréke, néhány fekete színű szemcsét is tartalmaz. |
Állomány: |
A mártás kellően sűrű, a gyümölcs darabok kissé puhák. A főtt hús jellegzetesen száraz. A dara száraz, összetapadt, több nehezen szétnyomható csomót tartalmaz. |
Illat: |
Kellemes édeskés illatú mártás, jellegzetes, tiszta, főtt hús illat mellett a túlpirított dara illata érezhető. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A mártás édeskés-savanykás. A főtt hús jellegzetes, tiszta. A dara kevésbé ízletes, túlpirított. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad: |
Húsleves karalábé, zeller, petrezselyem zöld, vöröshagyma, gyökér, sárgarépa, lecsó, leves tészta, só, delikát, csontlevespor
Meggymártás tej, tejföl, finomliszt, só, szegfűszeg, fahéj, kristálycukor, meggybefőtt (magozott), citrál
Pirított dara étolaj, búzadara, só
Főtt sertéshús sertéshús, só |