null Somogy megye- 2. vizsgálat - Siófok - Beszédes József Általános Iskola

Somogy megye- 2. vizsgálat - Siófok - Beszédes József Általános Iskola

Somogy megye- 2. vizsgálat - Siófok - Beszédes József Általános Iskola

2. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Beszédes József Általános Iskola (8600 Siófok, Szépvölgyi utca 2.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

Menü: Alföldi gulyásleves, darásmetélt, vegyes íz

Mintavétel ideje: 2013. május 6.

Napi adag: 403 adag/ebéd

Főzőkonyha: S-Food Gastronomy Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (8600 Siófok)

Részletes érzékszervi minősítés:

Alföldi gulyásleves (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

 Pirospaprikától színezett, barnáspiros lében nagyobb kockára vágott krumpli darabok, közel azonos méretű húskockák, apró sárgarépa darabok, csipetke, zöldfűszerek. Tetején narancssárga zsírcseppek.

Állomány:

 A lé hígan folyó, zavaros, az összetevők kellően puhák, nem túlfőttek.

Illat:

 Jellegzetes, de kevésbé aromás. Enyhe köményillat érződik.

Íz:

 Termékre jellemző, tiszta, de kissé gyengébben aromás. Kellően sós.

Részletes összetétel:

  • bors,
  • fűszerpaprika
  • tojás
  • liszt (búzaliszt BL55)
  • sertéslapocka
  • napraforgóolaj
  • mirelit sárgarépa
  • burgonya
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • konzerv natúr lecsó (paprika, paradicsom, cukor, só)
  • mirelit gyökér
  • mirelit zeller
  • őrölt köménymag

Darás metélt (0,22 kg/adag)

Külső megjelenés:

 Halványsárga hosszúmetélt, viszonylag kevés alig pirított, világosdrapp darával.

Állomány:

 A tészta puha, néhány összetapadt szál látható. A dara nincs kellően megpirítva.

Illat:

 Jellegzetes gabonaillatú. A tészta illata dominál.

Íz:

 Enyhén sós, aromaszegény, a főtt tészta íze dominál. Jellegtelen kevésbé harmonikus.

Részletes összetétel:

  • hosszúmetélt száraztészta
  • napraforgóolaj
  • búzadara

Vegyes íz (0,02 kg/adag)

Külső megjelenés:

 Sötétbordó, fényes, vegyes darabos, gyümölcsíz. Szeder és málnadarabkák felismerhetők. Sok a mag.

Állomány:

 A zselés rész puha, a gyümölcsök részben darabosak, a magok ropogósak.

Illat:

 Savanykás, édeskés, tiszta, de kissé gyenge.

Íz:

 Édes-savanykás, termékre jellemző, tiszta.

Részletes összetétel:

  • glükóz-fruktózszörp
  • szeder (40g/gyümölcs/100g)
  • málna (5 g gyümölcs/100 g)
  • kristálycukor
  • étkezési sav (citromsav)
  • zselésítő anyag (pektin)

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >