null Borsod-Abaúj-Zemplén megye- 3. vizsgálat - Miskolc - Napraforgó Óvoda

Borsod-Abaúj-Zemplén megye- 3. vizsgálat - Miskolc - Napraforgó Óvoda

Borsod-Abaúj-Zemplén megye- 3. vizsgálat - Miskolc - Napraforgó Óvoda

3. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):

Napraforgó Óvoda (Miskolc, Gesztenyés u. 18.) 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem megfelelő

 

Menü: Sajtkrémleves zsemlekockával, rozmaringos csirkemell tört burgonyával, joghurtos vitaminsaláta

Mintavétel ideje: 2013. június 11.

Napi adag: 171 adag/ebéd

Főzőkonyha: Avasi Gimnázium főzőkonyha (Miskolc, Klapka Gy. u. 2.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Sajtkrémleves (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Krémfehér színű, viszonylag híg lében, apró zöldfűszer darabok, barna, sárga füstöltsajt reszelék. Apró fehér pöttyök, tetején fénylő zsírcseppek.

Állomány:

Kissé híg, csomómentes lében, apró, puha sajtreszelék és némi fűszerszemcse.

Illat:

Jellegének megfelelő, sajtos, kellemes, aromás.

Íz:

Kellemes, füstölt sajtos, enyhén fűszeres, nem túl sós, harmonikus.

Részletes összetétel:

  • trappista sajt,
  • füstölt sajt,
  • sajtmártás,
  • tejföl 20%,
  • liszt,
  • őrölt fehér bors,
  • fokhagyma,
  • tejszín,
  • olaj

 

Zsemlekocka (0,067 kg/adag)

Külső megjelenés:

Fakó, világosbarna, kevésbé pirított, közel azonos méretű kockákra aprított, kb. 1 cm élhosszúságú zsemledarabok.

Állomány:

Kemény, ropogós, száraz, Külseje enyhén zsíros tapintású.

Illat:

Jellegzetesen semleges, idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegének megfelelő, tiszta, kevésbé pirított.

Részletes összetétel:

Zsemlekocka

 

Rozmaringos csirkemell, vajas tört burgonyával (0,182 kg/adag)

Külső megjelenés:

Különböző méretűre és alakúra aprított, bőr nélküli húsdarabok barnáspirosra sütve, zöldfűszerrel megszórva. A burgonya kisebb-nagyobb szabálytalanra tört darabjai a hús szaftjától többnyire narancspirosra színeződtek. Alján kevés pirosas zsírkiválás látható. Összességében tetszetős.

Állomány:

A hús jól álsült, omlós, puha, rugalmas. A burgonya megfelelő állagú, puha, de nem szétmálló.

Illat:

A sült hús kellemes illata mellett érződik a rozmaring jellegzetes szaga. A burgonya tiszta, enyhén fűszeres.

Íz:

Nincs túlsózva. Jól fűszerezett, a rozmaring íze érződik. A burgonya vajas íze harmonizál a zöldfűszeres csirkesülttel. Ízletes.

Részletes összetétel:

  • csirkemell,
  • friss rozmaring,
  • olaj,
  • só,
  • őrölt bors,
  • burgonya,
  • RAMA margarin,

 

Joghurtos vitaminsaláta (0,04 l/adag)

Külső megjelenés:

Különböző alakúra és nagyságúra, főként csíkokra aprított sárgarépa, fehérkáposzta. Tépett lila és zöldsaláta darabok. kellő mennyiségű, krémfehér színű sűrű öntettel összekeverve. Tetszetős.

Állomány:

A sűrű csomómentes öntet jól bevonja a zöldségeket. A zöldségek frissek, ropogósak.

Illat:

Savanykás, joghurtos, kellemes, tiszta illat.

Íz:

A zöldségek íze jól érvényesül, a joghurt kevésbé fűszeres, nem túl sós. Kellemes, tiszta, harmonikus összhatású.

Részletes összetétel:

  • saláta mix,
  • joghurt-natúr,
  • tejföl  20%,
  • joghurtos saláta öntet

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >