null Zala megye - 55. számú vizsgálat - Galamboki Szolgáltató Központ Főzőkonyha

Zala megye - 55. számú vizsgálat - Galamboki Szolgáltató Központ Főzőkonyha

Zala megye - 55. számú vizsgálat - Galamboki Szolgáltató Központ Főzőkonyha

55. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Galamboki Szolgáltató Központ Főzőkonyha
(8754 Galambok, Petőfi Sándor u. 2.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,9 pont

 

 

Menü: Húsleves, Finom főzelék főtt hússal, Kenyér
 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. május 28.

Mintavételi alap : 281 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: óvoda, iskola,felnőtt

Főzőkonyha: u.a.
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Húsleves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés: Halványsárga átlátszó lében fehér cérnametélt. Tetején fűszerszemcsék és néhány sárgás zsírcsepp látható.
Állomány: A lé hígan folyik, a tészta megfelelően főtt.
Illat: Jellegének megfelelő, csont és fűszerek illata érezhető.
Íz: Jellegének megfelelő, aromás, kellemes, harmonikus.

 

 

 

 

 

 

Finomfőzelék főtt hússal (2 dl+ 7 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Vajszínű mártásban sárgarépa, zöldborsó, karalábé és burgonya eltérő mennyiségben. Tetején natúr színű főtt hússzelet.

Állomány: A szósz megfelelően sűrű, a hús és a zödségfélék kellően puhák.
Illat: Jellegének megfelelő, a zöldségek illata érezhető.
Íz: A borsó íze dominál, kellemes, harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

Kenyér

Külső megjelenés: Világosbarna kenyérszelet kissé sötétebb héjjal. A bélben a dúsító anyagok szemcséi jól láthatóak. A héj nem égett.
Állomány: Csomómentes, egyenletesen lazított, rugalmas, jól rágható, nem áll össze.
Illat: A termékre jellemző, harmonikus, kissé savanykás.
Íz: Kellemes, harmonikus, kissé savanykás.

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra:

Húsleves
Egész feketebors (20g) 0,2 kg
Cérrnametélt 0,8 kg
Fokhagyma 0,18 kg
Karalábé 0,88 kg
Marhaerőleves alap 0,09 kg
Petrezselyemgyökér kocka 1,3 kg
Sárgarépa 1,7 kg
Sertéscomb 1,75 kg

Vöröshagyma 0,44 kg

Finomfőzelék
Burgonya 3,7 kg
Liszt 2,2 kg
Ételízesítő Hügli 0,15 kg
Karfiol 1,5 kg
Kristálycukor 2,3 kg
Sárgarépa kocka 1,13 kg

Zöldborsó 3,7 kg
Olaj 0,8 l
Tej 1,5% 2,2 l
Tejföl 12% 3 l

Főtt hús
Sertéscomb 9,4 kg
Feketebors őrölt 0,28 kg

Vöröshagyma 0,9 kg
Olaj 0,5l
 

 



 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >