Zala megye - 55. számú vizsgálat - Galamboki Szolgáltató Központ Főzőkonyha
Zala megye - 55. számú vizsgálat - Galamboki Szolgáltató Központ Főzőkonyha
55. számú vizsgálat – (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Galamboki Szolgáltató Központ Főzőkonyha
(8754 Galambok, Petőfi Sándor u. 2.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 19,9 pont |
Menü: Húsleves, Finom főzelék főtt hússal, Kenyér
Mintavétel ideje: 2018. május 28.
Mintavételi alap : 281 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: óvoda, iskola,felnőtt
Főzőkonyha: u.a.
Részletes érzékszervi minősítés:
Húsleves (2,5 dl/adag)
Külső megjelenés: | Halványsárga átlátszó lében fehér cérnametélt. Tetején fűszerszemcsék és néhány sárgás zsírcsepp látható. |
Állomány: | A lé hígan folyik, a tészta megfelelően főtt. |
Illat: | Jellegének megfelelő, csont és fűszerek illata érezhető. |
Íz: | Jellegének megfelelő, aromás, kellemes, harmonikus. |
Finomfőzelék főtt hússal (2 dl+ 7 dkg /adag)
Külső megjelenés: |
Vajszínű mártásban sárgarépa, zöldborsó, karalábé és burgonya eltérő mennyiségben. Tetején natúr színű főtt hússzelet. |
Állomány: | A szósz megfelelően sűrű, a hús és a zödségfélék kellően puhák. |
Illat: | Jellegének megfelelő, a zöldségek illata érezhető. |
Íz: | A borsó íze dominál, kellemes, harmonikus. |
Kenyér
Külső megjelenés: | Világosbarna kenyérszelet kissé sötétebb héjjal. A bélben a dúsító anyagok szemcséi jól láthatóak. A héj nem égett. |
Állomány: | Csomómentes, egyenletesen lazított, rugalmas, jól rágható, nem áll össze. |
Illat: | A termékre jellemző, harmonikus, kissé savanykás. |
Íz: | Kellemes, harmonikus, kissé savanykás. |
Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra:
Húsleves
Egész feketebors (20g) 0,2 kg
Cérrnametélt 0,8 kg
Fokhagyma 0,18 kg
Karalábé 0,88 kg
Marhaerőleves alap 0,09 kg
Petrezselyemgyökér kocka 1,3 kg
Sárgarépa 1,7 kg
Sertéscomb 1,75 kg
Só
Vöröshagyma 0,44 kg
Finomfőzelék
Burgonya 3,7 kg
Liszt 2,2 kg
Ételízesítő Hügli 0,15 kg
Karfiol 1,5 kg
Kristálycukor 2,3 kg
Sárgarépa kocka 1,13 kg
Só
Zöldborsó 3,7 kg
Olaj 0,8 l
Tej 1,5% 2,2 l
Tejföl 12% 3 l
Főtt hús
Sertéscomb 9,4 kg
Feketebors őrölt 0,28 kg
Só
Vöröshagyma 0,9 kg
Olaj 0,5l