Veszprém megye-48.számú vizsgálat-44. sz. Bem Iskola Étterem
Veszprém megye-48.számú vizsgálat-44. sz. Bem Iskola Étterem
48. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):
44. sz. Bem Iskola Étterem (8230 Balatonfüred, Iskola út 2.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.05.26. Napi adag: 85 adag/ebéd Főzőkonyha: BAKONY GASZT Zrt. u.a. |
Részletes érzékszervi minősítés:
Lencse leves (2 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Barna színű alaplében lencseszemek, sárgarépa és fehérrépa kockák, világossárga csipetke tészta, zöld fűszernövény darabkák. Felületén apró, narancsos- piros zsiradék cseppek. |
Állomány: |
A leves kellően sűrű, a lencse, a zöldségek, és a tészta jól átfőttek. |
Illat: |
Harmonikusan zöldséges, enyhén füstölt, kellemes babérlevél illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Harmonikusan fűszerezett, ízletes. Idegen íztől mentes. |
Rakott burgonya (25dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Aranybarnára sült felületű, vékony csíkokra reszelt burgonya rétegek között tejföllel bevont kolbászkarikák, szeletelt tojás, rózsaszínű felvágott darabok. |
Állomány: |
Az összetevők jellegüknek megfelelőek, kellően puhák. |
Illat: |
Harmonikus sült burgonya illat mellett enyhén fűszeres kolbász illat érezhető. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A zamatos, telt sült burgonya íz jól harmonizál a főtt tojásos, kolbászos, tejfölös ízekkel. Idegen íztől mentes. |
Fejes saláta (12dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Negyedelt világossárgás, világoszöld, zöld színű fejes saláta darab, félbe és negyedbe vágott, héjas citrom és narancs karikák, lilahagyma csíkok átlátszó salátalében. |
Állomány: |
A saláta jellegének megfelelő, a hagymacsíkok ropogósak, a citrusok lédúsak. |
Illat: |
Enyhén ecetes, narancsos illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Harmonikusan édeskés, savanykás. A narancs és a citrom íze jól harmonizál a lilahagyma enyhén csípős ízével. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Lencse leves Lencse Babérlevél Fűszerpaprika Olaj Rizsliszt Só Vöröshagyma Mustár Fokhagyma Ecet Sárgarépa kocka (mirelit) Gyökér kocka (mirelit) Füstölthús alap Gyulyásleves alap Eperlevél Boszorkány ételízesítő Zeller Rakott burgonya Burgonya Só Lecsó kolbász Főzőföl Füstölt kolbász Tej 1,5% Olaj Tojás Fejes saláta Lila hagyma Olaj Fejessaláta Ecet Kristálycukor Só Narancs
|