null Veszprém megye-48.számú vizsgálat-44. sz. Bem Iskola Étterem

Veszprém megye-48.számú vizsgálat-44. sz. Bem Iskola Étterem

Veszprém megye-48.számú vizsgálat-44. sz. Bem Iskola Étterem

48. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

44. sz. Bem Iskola Étterem (8230 Balatonfüred, Iskola út 2.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Lencse leves, Rakott burgonya, fejes saláta

 

Mintavétel ideje: 2016.05.26.

Napi adag: 85 adag/ebéd

Főzőkonyha: BAKONY GASZT Zrt.

u.a.

Részletes érzékszervi minősítés:

Lencse leves (2 dl/adag)

Külső megjelenés:

Barna színű alaplében lencseszemek, sárgarépa és fehérrépa kockák, világossárga csipetke tészta, zöld fűszernövény darabkák. Felületén apró, narancsos- piros zsiradék cseppek.

Állomány:

A leves kellően sűrű, a lencse, a zöldségek, és a tészta jól átfőttek.

Illat:

Harmonikusan zöldséges, enyhén füstölt, kellemes babérlevél illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikusan fűszerezett, ízletes. Idegen íztől mentes.

Rakott burgonya (25dkg/adag)

Külső megjelenés:

Aranybarnára sült felületű, vékony csíkokra reszelt burgonya rétegek között tejföllel bevont kolbászkarikák, szeletelt tojás, rózsaszínű felvágott darabok.

Állomány:

Az összetevők jellegüknek megfelelőek, kellően puhák.

Illat:

Harmonikus sült burgonya illat mellett enyhén fűszeres kolbász illat érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A zamatos, telt sült burgonya íz jól harmonizál a főtt tojásos, kolbászos, tejfölös ízekkel. Idegen íztől mentes.

Fejes saláta (12dkg/adag)

Külső megjelenés:

Negyedelt világossárgás, világoszöld, zöld színű fejes saláta darab, félbe és negyedbe vágott, héjas citrom és narancs karikák, lilahagyma csíkok átlátszó salátalében.

Állomány:

A saláta jellegének megfelelő, a hagymacsíkok ropogósak, a citrusok lédúsak.

Illat:

Enyhén ecetes, narancsos illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikusan édeskés, savanykás. A narancs és a citrom íze jól harmonizál a lilahagyma enyhén csípős ízével. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Lencse leves

Lencse

Babérlevél

Fűszerpaprika

Olaj

Rizsliszt

Vöröshagyma

Mustár

Fokhagyma

Ecet

Sárgarépa kocka (mirelit)

Gyökér kocka (mirelit)

Füstölthús alap

Gyulyásleves alap

Eperlevél

Boszorkány ételízesítő

Zeller

Rakott burgonya

Burgonya

Lecsó kolbász

Főzőföl

Füstölt kolbász

Tej 1,5%

Olaj

Tojás

Fejes saláta

Lila hagyma

Olaj

Fejessaláta

Ecet

Kristálycukor

Narancs

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >