null Nem jelölt szulfit citromlében

Nem jelölt szulfit citromlében

2019. január 23, szerda

A német hatóság Piacelli márkájú citromlé koncentrátumokban szulfitot mutatott ki, amely a termék jelölésen nincs feltüntetve. A Nébih az osztrák hatóság információja alapján a RASFF-on keresztül értesült a problémáról.

Az olasz előállítású termékekből csaknem 50 országba került világszerte, köztük hazánkba is.

Az érintett termékek:

  • Megnevezés: Piacelli citrilemon (Citrilemon Zitronensaftkonzentrat )

Minőségmegőrzési idő: 2020.07.20; 2020.09.14.; 2020.10.23

Kiszerelés: 200 ml

  • Megnevezés: Piacelli citrilemon (Citrigreen Limettensaftkonzentrat )

Minőségmegőrzési idő: 2020.09.14

Kiszerelés: 200 ml

RASFF referenciaszám: 2018.3788

 

 

A kén-dioxid és szulfitok (E 220-228) élelmiszer adalékanyagokat többek között tartósítószerként adják élelmiszerekhez. Arra érzékeny embereknél allergiás (esetenként súlyos) reakciót okozhat, ezért a címkén a 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségű jelenlétét mindig jelölni kell.

A Nébih tájékoztatja a lakosságot, hogy a termék a szulfitra érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciókat válthat ki, ezért esetükben a fogyasztása kerülendő.


Friss hírek

2025. december 4, csütörtök

Év végén rövid leállás várható a Nébih szakrendszereiben

A Nébih ezúton értesíti az ügyfeleit, hogy 2025. december 31. 20:00 és 2026. január 01. 14:00 óra között több szakrendszer átmenetileg nem lesz elérhető. A karbantartás miatt szükséges szüneteltetés ideje alatt a Nébih által üzemeltetett ügyfélfelületek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Tovább >

2025. december 3, szerda

Calicivírus-járvány okozta a budapesti XIII. kerületi tömeges megbetegedést

Lezárult a november 6-án a budapesti XIII. kerületben kialakult, közel 594 embert érintő enterális megbetegedéssorozat hatósági vizsgálata. A hatósági, laboratóriumi és élelmiszer-biztonsági vizsgálatok kimutatták, hogy a járványt Norovírus, a calicivírusok családjába tartozó kórokozó okozta. A vírus feltételezhetően nyers élelmiszer útján került a közétkeztetésbe, a fertőzés terjedése tipikus közösségi mintázatot mutatott.

Tovább >