Alpári György bemutatkozás
OKÉS zsűri bemutatása
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal gasztronómusa, korábban jelentős vendéglátó ipari cégek irányítója. 1970-től van jelen a vendéglátásban ahol is rendre tanulja és tanítja a szakma sajátosságait.
Szakács, cukrász, sommelier és közgazdász. Szakértője az ízeknek, az ételeken keresztüli kommunikációnak. A magyar konyhát kultúránk és identitásunk szerves részeként mutatta be sokfelé a világban. Kanadában és Japánban sokszor főzött, de Németországban, Franciaországban és Belgiumban is képviselte gasztronómiánkat. A BKIK Kereskedelmi és Vendéglátó Osztály alelnöke, a Cukrászok és Vendéglátók Szakmai Osztályának társelnöke, a Dining Guide alapító tagja. 2008-ban jelent meg Bacher Ivánnal közös szakácskönyve. KISOSZ aranyéremmel és Arany Mérleg Díjjal elismert gasztronómus.