null Baranya megye- 13.számú vizsgálat- ANK Főzőkonyha

Baranya megye- 13.számú vizsgálat- ANK Főzőkonyha

Baranya megye- 13.számú vizsgálat- ANK Főzőkonyha

számú vizsgálat - Mintavétel helye (főzőkonyha):

ANK főzőkonyha (7632 Pécs, Apáczai Csere János körtér 1.)

 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Zsurmóka leves, fejtett babfőzelék sült virslivel és kenyérrel, alma

 

Mintavétel ideje: 2015.10.13.

Napi adag: 1036 adag

Főzőkonyha: HUNGAST Mecsek Kft.

Részletes érzékszervi minősítés:

 Zsurmóka leves, 3 dl/adag

Külső megjelenés:

Sárgás-barnás színű átlátszatlan lé a tetején néhány paprikás zsírcseppel, néhány friss petrezselyemzöld darabkával. Különböző méretű reszelttészta darabokat tartalmaz.

Állomány:

Közepesen sűrű, homogén állományú, csomómentes. A tészta kissé túlfőtt, ázott.

Illat:

Köményes illatú, idegen illattól mentes.

Íz:

Kissé jellegtelen, gyengén fűszerezett, kellően sós, köményes. Idegen íztől mentes.

 

Fejtett bab főzelék (3 dl/adag) sült virslivel (1 db/adag) és teljes kiőrlésű kenyérrel (1 szelet/adag)

 

Külső megjelenés:

A főzelék világos rántásszínű, néhány szétfőtt babszemmel. A babszemek színe világosbarna. Néhány, az ételízesítőből származó színes fűszerszemcse és őrölt bors pötty látható. A virsli a termékre jellemző színű és megjelenésű. A kenyér világosbarna, lyukacsos bélzetű.

Állomány:

A főzelék sűrűbb a kelleténél, csomómentes, a babszemek puhák.

A virsli kellően rugalmas, homogén, roppanós.

A kenyér bélzete rugalmas, héja nem ropogós, a termékre jellemző.

Illat:

Főzelék fokhagymás, borsos, kellemes illatú, a fejtett bab illata érezhető.

A virsli illata a termékre jellemző, a kenyéré szintén.

Idegen illat nem érezhető.

Íz:

A bors és a fokhagyma kellemesen kiérződik, nem rántásízű.

A virsli a kelleténél kissé sósabb, de a főzelék kevésbé, így a kettő íz harmonizál.

A kenyér íze a termékre jellemző.

 

Alma (1 db/adag)

Külső megjelenés:

A háromból egy kissé szabálytalan formájú. Színében a vörös szín dominál, zöldessárga foltok láthatóak benne.

Állomány:

Lédús, ropogós, a termékre jellemző.

Illat:

Kellemes almaillat, idegen illat nem érződik.

Íz:

Kellemes édeskés, enyhén savanykás.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Zsúrmóka leves

babérlevél

liszt

bors, fekete őrölt

ételízesítő

reszelt tészta

fűszerpaprika csemege

kömény őrölt

étolaj

vöröshagyma

petrezselyemzöld mirelit

tejföl (12%)

 

Fejtett babfőzelék

liszt

bors, fekete őrölt

ételízesítő

fűszerpaprika csemege

étolaj

fejtett bab mirelit

vöröshagyma

fokhagyma mirelit

tejföl (12%)

 

Sült virsli

baromfi virsli

étolaj

 

Alma


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >