A efsa cimkéjű tartalom.

EFSA Focal Point

Az Európai Unió 2002-ben hozta létre az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságot (EFSA), mely független kockázatbecsléssel és kockázatkommunikációval foglalkozik.

EFSA-bejelentés a hatóság harmadik tudományos konferenciájának időpontjáról

Mik a kockázatértékelői munka lehetőségei és kihívásai a következő években? A technológiai fejlődés könnyebbé teszi az életünket, de milyen hátrányokkal jár? Hogyan jelezhetjük előre a trendeket...

EFSA-workshop az élelmiszer-adalékanyagok újraértékeléséről

Egynapos műhelymunkát szervez az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) november 24-én Pármában az élelmiszer-adalékanyagok újraértékelési programjának megvitatására.

Megújult az EFSA Journal

Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) bejelentette, hogy elérhető az EFSA Journal megújult platformja. 

Nyilvános konzultáció a nátriumbeviteli referenciaértékekről készült EFSA-értékelésről

Megkezdődött a nyilvános konzultáció az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) nátrium étrendi referenciaértékeiről alkotott tudományos véleménytervezetéről. Az kezdeményezés elsősorban a...

EFSA-konferencia új tudományos eredmények hatósági felhasználásáról

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) által novemberben megrendezendő tudományos ülés célja, hogy megvitassa a friss epidemiológiai kutatási eredmények lehetséges felhasználását a...

Külső megfigyelői részvétel az EFSA tudományos paneljeinek ülésein

Megfigyelők is látogathatják az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) nyilvános plenáris üléseit, hogy közvetlen tapasztalatot szerezzenek a szervezet Tudományos Bizottságának és Tudományos...

EU-FORA: az élelmiszerbiztonsági kockázatkezelők következő generációjának képzése nébih élelmiszer tudomány efsa

Elindult az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság, az EFSA EU-FORA nevű kezdeményezése. Az ösztöndíj meghirdetése az EU tudományos kockázatértékelési kapacitásnövelését és tudásközösségének...

Több európai országot érintett a Salmonella-fertőzéshullám nébih élelmiszer tudomány efsa

A szalmonella-fertőzéseket – melyek a Salmonella enterica baktérium enterica alfajának (11:z41:e,n,z15) egy új szerotípusához köthetőek – összesen 47 alkalommal mutattak ki 2016...

Széleskörű konzultáció a biszfenol A felülvizsgálatáról nébih élelmiszer tudomány efsa bpa cef

Első alkalommal kezdeményez nyilvános párbeszédet az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a biszfenol A (BPA) toxicitás-értékelésének 2018-ban esedékes elvégzése előtt. A beérkező szakmai...

EFSA-felülvizsgálat az élelmiszerekhez adott glutamátok biztonságos beviteli szintjéről nébih élelmiszer tudomány expozicio

Az újraértékelő vizsgálatokat követően meghatározta az élelmiszer-adalékanyagként használt glutaminsavra és a glutamátokra vonatkozó biztonságos beviteli szintet az EFSA (Európai...

Európai szakértők vizsgálják a szarvasmarhák szivacsos agyvelősorvadásának lehetséges okait nébih élelmiszer tudomány efsa bse

Az Európai Unió tagállamaiban 2001-ben bevezetett takarmánytilalom óta mindössze 60 szarvasmarhát támadott meg a klasszikus szivacsos agyvelősorvadás (BSE) a kontinensen. Az óvintézkedéseknek...

Újabb összefüggések az antibiotikum-használat és az antibiotikum-rezisztencia között nébih élelmiszer tudomány efsa

Az Európai Unió három kompetens ügynöksége közös jelentésben számol be az antibiotikum-fogyasztás és az -ellenállóság kapcsolatáról. Az egyértelmű összefüggéseket látva a szakértők szigorúbb...

Webinárium az EFSA új tudástárának használatáról nébih élelmiszer tudomány

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 2017. szeptember 25-én, hétfőn tartja azt az online bemutatót, amely a Knowledge Junction névre hallgató új online tudástárát mutatja be.

EFSA-megerősítés az élelmiszerhez adott nitritek és nitrátok biztonságos szintjeiről

Megfelelőek a hús- és egyéb élelmiszerkészítményekben adalékanyagként használt nitritek és nitrátok jelenlegi egészségügyi határértékei, állapította meg az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság...

EFSA-felülvizsgálat az élelmiszerekhez adott glutamátok biztonságos beviteli szintjéről

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a közelmúltban végzett újraértékelő vizsgálatokat követően meghatározta az élelmiszer-adalékanyagként használt glutaminsavra és a glutamátokra...

Megnyílt a regisztráció az EFSA-panelekbe

Június elsejével nyilvánossá vált a regisztráció az EFSA tudományos testületeibe jelentkezni kívánó szakértők számára.