termékmustra

A termékmustra az adott termékkörben megvásárolható termékek versenye. A termékmustrára bekerülni az ún. polcfelmérés révén (nagyobb gyártók, tömegtermékek), vagy jelentkezéssel (kisebb gyártók, lokálisan értékesített termékek) lehet, a Nébih hivatalos weboldalán keresztül.

Azért, hogy a Nébih szakemberei megtalálják a hazai kínálat legjobbjait, egy komplex vizsgálati rendszerben hasonlítják össze a termékeket a termékmustra során. A Nébih laboratóriumaiban megmérik a termékek biztonsági és minőségi paramétereit, valamint széles körű zsűri részvételével történő, „összekóstolás” történik. A kóstoláson – ami akár százfős meghívott részvételével zajló rendezvényt is jelenthet – számos szakmai szervezet képviselői, dietetikusok, gasztronómiai szakértők, egyetemi kutatók, gyártók és forgalmazók is részt vesznek. Ezenfelül pedig természetesen fontos vásárlói szempontok is előtérbe kerülnek.

A KMÉ arany fokozatú védjegyet csak az a gyártó, forgalmazó igényelheti, akinek a terméke a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által koordinált termékmustrán a legjobbak között végez.

Kiváló Minőségű Élelmiszer zöld logo Kiváló Minőségű Élelmiszer arany logo

 

 

Mi a termékmustra?

A termékmustra a Nébih által elvégzett, az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 32. § v) pontja szerinti összehasonlító vizsgálat egy típusa.