EFSA hírek

2024. november 20., szerda

Szacharin: emeltek a biztonsági küszöbértéken

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nemrég kiadott tudományos jelentésében arra a következtetésre jutott, hogy a szacharin emberi fogyasztása biztonságos, ezért megemelte a megengedhető napi beviteli értéket (ADI), mely 5 helyett most már 9 mg/testtömeg kilogramm.

2024. október 10., csütörtök

Az EFSA 12, az uniós növényegészségügyre nagy kockázatot jelentő szúbogár fajt azonosított

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a Padovai Egyetemmel (Olaszország) együttműködve 12 olyan szúbogár fajt azonosított, amelyek magas gazdasági vagy környezeti kockázatot jelentenek a növények egészségére az EU területén. Ezek a lomblevelű fákat megtámadó bogarak, melyek megfelelnek a potenciális uniós zárlati károsítóként történő besorolás kritériumainak, egyelőre nincsenek jelen vagy még nem terjedtek el az EU-ban.

2024. szeptember 13., péntek

Új ügyvezető igazgatót keres az EFSA

2024. július 8., hétfő

Megújult EFSA paneltagság

2024. június 11., kedd

Pármai Nyári Egyetem

2024. május 8., szerda

Bernard Url kinevezése

2024. április 12., péntek

EFSA GYAKORNOKI PROGRAM 2024

2024. március 7., csütörtök

Alacsony az állatokban és élelmiszerekben található állatgyógyászati szermaradványok szintje

2024. február 29., csütörtök

Az emberekben és állatokban előforduló antimikrobiális rezisztencia (AMR) elleni küzdelemhez további erőfeszítésekre van szükség

2024. január 19., péntek

Szervetlen arzén az élelmiszerekben – az egészségügyi aggályok beigazolódtak