2023. március 24., péntek

Maradék nélkül tippek a takarékos ünnephez

Madárcsicsergéssel és virágillattal köszöntött bennünket a tavasz, ráadásul hamarosan kezdetét veszi a húsvéti készülődés is: ilyenkor a családok finomabbnál finomabb ételekkel terítik meg az asztalt. Ugyanakkor az ünnepek során fokozódhat az élelmiszerpazarlás, ezért azt tanácsoljuk, hogy ezt az időszakot is takarékos szemléletben töltsük. Ehhez gyűjtöttünk össze pár ötletet cikkünkben.

2022. december 20., kedd

Tájékoztató kistermelőknek: Hogyan csökkenthető a mikotoxin szennyezés kockázata a tej- és tejtermékekben?

2022. június 15., szerda

A kannabidiol új élelmiszerként történő értékelése új adatokra vár

2022. május 26., csütörtök

#EUChooseSafeFood második felvonás – Az EU tagállamok és az EFSA közös kampányának második éve

2022. május 24., kedd

EFSA nyilvános konzultáció a réz elfogadható beviteli szintjével kapcsolatban

2022. május 5., csütörtök

Befejeződött a tavaszi élelmiszerlánc ellenőrzés

2022. március 21., hétfő

Indul a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2022. január 18., kedd

Biztosan jó, ha „steril” zöldséget és gyümölcsöt vásárolunk?

2022. január 10., hétfő

A citrusfélék fokozott vizsgálatát kéri a Nébih a forgalmazóktól

2022. január 5., szerda

Megjelent az Unió One Health jelentése: 2020-ban csökkent a jelentett zoonotikus megbetegedések és az élelmiszer-eredetű járványok száma

2021. december 7., kedd

Konzultációs felhívás a tápanyagok feltüntetéséről az elülső címkén

2021. november 30., kedd

Antibiotikum reszisztencia: Milyen kockázat van az állatok szállításában?

2021. október 27., szerda

Importált szezám alapú termékekhez köthető szalmonellózis megbetegedések

2021. október 20., szerda

Fokozottan ellenőrzi ősszel a mikotoxinokat vizsgáló laborokat a Nébih

2021. július 15., csütörtök

Csökken az antibiotikumok felhasználása az állatokban

2021. július 7., szerda

A déligyümölcsök héjának veszélyei

2021. július 2., péntek

Megújul az EFSA Igazgatótanácsa

2021. június 30., szerda

Július 1-től változik az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokkal kapcsolatos bejelentési kötelezettség

2021. június 25., péntek

Antibiotikum rezisztencia és az élelmiszer-előállítási környezet: források és ellenőrzési, szabályozási lehetőségek