Élelmiszer-forgalmazás

2025. október 15., szerda

Mikrozöld és növényi csíra – Mi a különbség közöttük?

Az egészséges táplálkozás iránti igény napjainkban látványosan növekszik, amely magával hozta számos, korábban kevéssé ismert élelmiszer térnyerését is a magyar gasztronómiában. A növényi csírák és a mikrozöldek is ebbe a kategóriába tartoznak: tápanyagban gazdagok, esztétikusak és egyre több fogyasztó étrendjében megjelennek. Fontos azonban, hogy bár hasonlítanak egymásra, termesztésük, feldolgozásuk és értékesítésük között jelentős különbség van, nem csupán biológiai vagy termesztéstechnológiai, hanem jogi és élelmiszer-biztonsági szempontból is.

2023. november 27., hétfő

Megjelent a kis mennyiségű, helyi és marginális élelmiszer-előállítás és -értékesítés higiéniai feltételeiről szóló rendelet

A 2023. november 23-tól hatályba lépett új jogszabály célja az Európai Uniós higiéniai rendeletcsomag nyújtotta rugalmassági rendelkezések alkalmazása a kis mennyiségű, helyi, marginális élelmiszer-előállításra és -értékesítésre vonatkozóan. További célja a kapcsolódó hazai jogszabályok felülvizsgálata, valamint azok összefogása, deregulálása. A rendelet a hazai kistermelők és a „kisüzemi élelmiszer-előállítók” tevékenységét a feltételek egyszerűsítésével segíti.

2022. augusztus 2., kedd

Készletjelentés

2022. február 23., szerda

Útmutató készült a szeszes italokra vonatkozó uniós rendelet végrehajtásához

2021. május 21., péntek

Július 1-jétől megszűnik a külön engedély, és május 22-től változik a kistermelőkre vonatkozó szabályozás

2021. április 9., péntek

Az őstermelői értékesítés aktuális szabályai

2017. június 28., szerda

Mikor lehet „GMO-mentes termelésből” származó egy szójaliszt, a tej, a méz, egy szójaital vagy egy szalámi?

2017. április 3., hétfő

Tájékoztató vágóhidak engedélyezésének állatvédelmi szempontjairól - Szabványműveleti előírások

2017. február 17., péntek

A hazai és külföldi élelmiszerek vizsgálati tapasztalatairól (2014 év végi vizsgálat)

Élelmiszer-jogszabályok jegyzéke

2016. szeptember 28., szerda

Az e-kereskedelem előnyei és kockázatai

2016. szeptember 15., csütörtök

Hogyan készül a sör?

2016. augusztus 15., hétfő

2016. december 13-tól kötelező lesz az élelmiszereken a tápértékjelölés

Tájékoztató az EU tagállamaiból származó borok forgalombahozataláról

2014. október 9., csütörtök

Ügyfél kérelmére történő minősítés vagy vizsgálat megrendelése

Borászati és palackozó üzemek regisztrálása

Élelmiszer-biztonsági jó tanácsok az utcai ételvásárláshoz

Botulizmus – a legsúlyosabb ételmérgezés

2012. szeptember 19., szerda

Bankkártyás fizetési lehetőség!

2010. április 6., kedd

Rákkeltő növényvédő szerrel szennyezett szlovák bébiétel