Tagállamok által engedélyezett élelmiszerek és élelmiszer-összetevők
Az alábbiakban azok az új élelmiszerek illetve új élelmiszer-összetevők kerülnek felsorolásra, melyek tagállami hatóságok által kiadott határozatban ("engedélyező levélben") foglaltaknak megfelelően hozhatók forgalomba az Unió piacán élelmiszerként vagy élelmiszer-összetevőként.
- Memreeplus-40p – foszfatidil-szerint és foszfatidsavat tartalmazó foszfolipid termék (2017. február 20.)
- Isomalto-oligosaccharide (2016. február 17.)
- UV-fénnyel kezelt, megnövelt D-vitamin-tartalommal rendelkező gomba (2016. február 26.)
- Dihidrokapsziát (DHC) (2015. szeptember 18.)
- K2-vitamin (2015. április 27.)
- A sarki krillből (euphausia superba) kivont foszfolipidben gazdag olaj (2015. május 13.)
- Az aztékzsályamag felhasználásának bizonyos alkoholmentes italokra való kiterjesztése (2015. szeptember 18.)
- Halból nyert foszfolipidekből előállított foszfatidil-szerin (2015. november 18)
- Tetraselmis chuii liofilizált mikroalga (2014. március 4.)
- Metilcellulóz (2013. október 10.)
- A Schizochizochytrium mikroalgából nyert, DHA-ban és EPA-ban gazdag olaj (2012.07.06.)
- Szintetikus K2-vitamin (menakinon-7) (2012.03.23.)
- Az Euphausia superba krillből előállított Neptune krillolaj felhasználásának kiterjesztése (2012.02.02.)
- A Mortierella alpina gombából nyert arachidonsavban gazdag olaj (2011.12.19)
- Magnóliakéreg-kivonat (2011.10.17.)
- Cink-L-pidolát (2011.09.06.)
- Búzakorpa-kivonat (2011.07.26.)
- Guar-gumi (2010.08.05.)
- Sucromalt (2010.03.31.)
- D-Tagatóz (2005.12.14.)