2014. április 15., kedd Háttérinformáció a kálium-szorbátról A kálium-szorbát (E 202) tartósítószer az 1333/2008/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet szerint engedélyezett élelmiszer-adalékanyag. Alkalmazható például tejtermékekben, különböző zöldség-gyümölcs alapú termékekben, dzsemekben, édességekben stb. Tovább
2014. április 15., kedd Sonkavásárlás a húsvéti menühöz A Húsvét közeledtével egyre inkább előtérbe kerülnek a magyar fogyasztók által különösen kedvelt, köznapi néven „húsvéti sonkának” nevezett termékek. Fontos tudnunk, hogy a megnevezés az ünnephez kötődően fogyasztott több különböző termékcsoportot foglal magában, melyek között számos értékes húskészítményt is találhatunk. A Magyar Élelmiszerkönyv által szabályozott „sonkákon” kívül ide tartoznak az előírásba nem sorolható húsrészekből készült, hagyományosan jó minőségű termékek, például a tarjából, vagy karajból készült füstölt, főtt, vagy akár kötözött húskészítmények. De ha Húsvétról beszélünk, egyértelműen a sonkáé a főszerep. Tovább
2014. február 24., hétfő Tájékoztató a Pálinka- és Törkölypálinka Országkóstolójáról és a jelentkezés feltételeiről Tovább