null Privát feltételrendszer elismerése

Privát feltételrendszer elismerése

Privát feltételrendszer elismerése

Az ökológiai tanúsító szervezetek a jogszabályokban meghatározott termelési szabályok alapján végzik ellenőrzési és tanúsítási feladatukat. Bizonyos állatfajokra, vízi növényekre és mikroalgákra vonatkozó részletes közösségi termelési szabályok elfogadásáig a NÉBIH magán (privát) feltételrendszerek alkalmazásáról rendelkezhet.

Az ökológiai tanúsító szervezetek a jogszabályokban meghatározott termelési szabályok alapján végzik ellenőrzési és tanúsítási feladatukat.  Bizonyos állatfajokra, vízi növényekre és mikroalgákra vonatkozó részletes közösségi termelési szabályok elfogadásáig a NÉBIH magán (privát) feltételrendszerek alkalmazásáról rendelkezhet.

Privát feltételrendszerek elfogadása iránti kérelmet a NÉBIH által elismert tanúsító szervezet nyújthat be. A kérelem benyújtásakor szükséges a privát feltételrendszerrel érintett terület megjelölése (pl. fürjtartás). A kérelemnek tartalmaznia kell az alkalmazni kívánt termelési szabályokat tartalmazó dokumentumot.


Friss hírek

Hatósági eljárás menete külterületen
2020. június 10, szerda

Hatósági eljárás menete külterületen

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény (a továbbiakban: Élv.) 17. § (4) bekezdése értelmében a földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

Tovább >

Hatósági eljárás menete belterületen
2020. június 10, szerda

Hatósági eljárás menete belterületen

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény (a továbbiakban: Éltv.) 17. § (4) bekezdése értelmében a földhasználó köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

Tovább >