null Privát feltételrendszer elismerése

Privát feltételrendszer elismerése

2022. május 23, hétfő

Az ökológiai tanúsító szervezetek a jogszabályokban meghatározott termelési szabályok alapján végzik ellenőrzési és tanúsítási feladatukat. Az (EU) 2018/848 rendelet (EU Öko rendelet) hatálya alá nem tartozó további állatfajokra, illetve termékekre, a közétkeztető által végzett vendéglátó, illetve közétkeztetési tevékenységre a Nébih magán (privát) feltételrendszerek alkalmazásáról rendelkezhet.

Privát feltételrendszerek elfogadása iránti kérelmet a Nébih által elismert tanúsító szervezet nyújthat be. A kérelem benyújtásakor szükséges a privát feltételrendszerrel érintett terület megjelölése (pl. fürjtartás). A kérelemnek tartalmaznia kell az alkalmazni kívánt termelési szabályokat meghatározó dokumentumot és a Nébih, valamint a megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szervei előtt kezdeményezett eljárásokban fizetendő igazgatási szolgáltatási díjak mértékéről, valamint az igazgatási szolgáltatási díj fizetésének szabályairól szóló 63/2012. (VII. 2.) VM rendelet 1. melléklet 7.4.2. pontja szerint meghatározott igazgatási szolgáltatási díjat.


Friss hírek

2024. március 6, szerda

ÖKO vetőmag adatbázis tájékoztató

Az Európai Unió Bizottsága 889/2008/EK rendelete engedélyezi a nem ökológiai gazdálkodásból származó vetőmag és burgonya vetőgumó használatát is ökológiai gazdálkodásban, amennyiben a termelők nem tudnak ökológiai módszerekkel előállított szaporítóanyagot beszerezni. Az engedélyezési eljárást a tagállamok hatáskörébe utalja. Ennek érdekében előírja a tagállamok számára egy számítógépes adatbázis létrehozását és folyamatos működtetését azoknak a fajtáknak nyilvántartására, melyekből igazoltan rendelkezésre áll az ország területén ökológiai gazdálkodásból származó vetőmag, illetve burgonya vetőgumó.

Tovább >

2023. december 14, csütörtök

Elismert tenyésztő szervezetek

Magyarországon elismert tenyésztő szervezetek

Tovább >