null A peronoszpórának és a levéltetveknek is kedvez az időjárás

A peronoszpórának és a levéltetveknek is kedvez az időjárás

A peronoszpórának és a levéltetveknek is kedvez az időjárás
2013. június 7, péntek

Az utóbbi időszak csapadékos időjárása és a magas légköri páratartalom miatt fokozódik a gyümölcsfák és a szőlő gombás és baktériumos betegségeinek fertőzésveszélye. A kórokozók szaporodásához kedvezőek az időjárási feltételek, ilyenkor a növényvédelmi kezelések elmulasztása súlyos következményekkel járhat. E védekezéshez nyújt segítséget a NÉBIH legújabb tájékoztatója.

A szőlőperonoszpóra, a feketerothadás, a szőlőlisztharmat, az almafa varasodás és a gyümölcsfákat károsító levéltetvek megjelenése egyaránt jellemző a mostani időszakra. A NÉBIH honlapján és közösségi oldalán a betegségekről és a védekezési lehetőségekről is olvashatnak az érdeklődők.

Fontos, hogy a növényvédő szerek felhasználására vonatkozó információkat a munka megkezdése előtt mindenképp olvassuk el a csomagoláson. Ezen előírások betartása minden növényvédő szert felhasználó számára kötelező!

Tájékoztatónk megtalálható:

 
Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság


Friss hírek

A krizantém nem csak temetővirág
2021. október 26, kedd

A krizantém nem csak temetővirág

Európa szinte minden országában szokás, hogy Mindenszentek ünnepén és a halottak napján meglátogatjuk szeretteink sírját, mécsest gyújtunk, és pár szál virággal adózunk emléküknek. A temetőket ilyenkor a mécsesek illatával vegyülő krizantémillat lengi be. Egy 2020-ban megjelent írás szerint évente 20 millió szál krizantémot visznek ki Magyarországon a sírokra. Kedves szokás ez, és sokan vagyunk, akiknek a szívéhez nőtt ez a csodálatos virág.

Tovább >

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság
2021. október 25, hétfő

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, melyek keretében a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

Tovább >