null A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal elnökének közleménye a Tisza-tóra érvényes területi engedélyek elfogadásáról

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal elnökének közleménye a Tisza-tóra érvényes területi engedélyek elfogadásáról

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal elnökének közleménye a Tisza-tóra érvényes területi engedélyek elfogadásáról
2009. december 22, kedd

A Tisza-tavon, mint állami tulajdonban lévő vízterületen a halászati jog a Magyar Államot illeti meg. A Magyar Állam nevében a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter jogosult a halászati jog gyakorlásával kapcsolatban jognyilatkozatot tenni, illetve annak hasznosításáról dönteni.

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter 2009. december 14. napján kelt, a Tisza-tóra érvényes területi engedélyek kiadásáról szóló közleményében tájékoztatta a horgászokat, hogy 2010. évre a Tisza-tóra érvényes területi engedélyeket csak és kizárólag a Tisza-tavi Sporthorgász, Természetvédelmi és Környezetvédelmi Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban: Sporthorgász Kft.) jogosult kiadni.

A fentieknek megfelelően 2010. január 1. napjától a Sporthorgász Kft. által alkalmazott és a halászati hatóság által nyilvántartásba vett halászati őrök jogosultak a halászati őrzéssel kapcsolatos jogosítványok (pl.: területi engedély ellenőrzése, elvétele) gyakorlására.

A halászati hatóság a Sporthorgász Kft. által kibocsátott területi engedéllyel rendelkezőket tekinti jogosult horgászóknak, a más szervezet által kibocsátott területi engedélyek érvénytelenek, az azokkal való horgászat a halászati törvényben foglalt szankciókat vonja maga után.

Budapest, 2009. december 22.

 

 

 

                                                              Lukács László s.k.

                                               Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal

                                                                      elnök


Friss hírek

Egyidejűleg két orvhalászt fogtak az állami halőrök a Sajón
2021. május 20, csütörtök

Egyidejűleg két orvhalászt fogtak az állami halőrök a Sajón

Lakossági bejelentést követően ért tetten a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ) két engedély nélkül halászó személyt szombat este a Sajón. Az emelőhálós módszerrel halászókat még zsákmányszerzés előtt lepték meg az állami halőrök, így a halállományban nem tettek kárt, jogsértő tevékenységük miatt azonban mindkettőjükkel szemben hatósági eljárás indul és akár jelentős bírságra is számíthatnak.

Tovább >

FELIR tájékoztató a vadászatra jogosultak és a hivatásos vadászok számára
2021. április 26, hétfő

FELIR tájékoztató a vadászatra jogosultak és a hivatásos vadászok számára

A vadászati hatóságnak régóta fennálló alapfeladata, hogy nyilvántartást vezessen a vadászatra jogosultakról és a hivatásos vadászokról. A hatóság ennek a kötelezettségének megyei szinten tett eleget. 2017-ben született egy olyan jogszabályi döntés, hogy a közhitelesség érdekében az agrárigazgatás, élelmiszerlánc, vadgazdálkodás, halgazdálkodás és erdőgazdálkodás tekintetében minden ilyen helyileg vezetett nyilvántartás legyen összerendelve a központi kormányzati elektronikus adatközpontokkal (Személyi adat- és Lakcímnyilvántartás, Országos Cégnyilvántartó és Céginformációs Rendszer stb.). Kiemelt cél volt, hogy az összerendelés nem járhat többlet adminisztrációs kötelezettséggel az érintettek számára.

Tovább >