null Új adatokkal frissült az EFSA élelmiszer-fogyasztási adatbázisa

Új adatokkal frissült az EFSA élelmiszer-fogyasztási adatbázisa

Új adatokkal frissült az EFSA élelmiszer-fogyasztási adatbázisa
2020. február 17, hétfő

Az EU Menü projektnek köszönhetően új adatokkal bővítette az EFSA élelmiszer-fogyasztási adatbázisát. A frissített adatbázis kilenc további étrendi felmérés adatait tartalmazza, melyeket a következő hat ország jelentette: Ausztria, Belgium, Ciprus, Görögország, Hollandia és Szlovénia.

A felmérések révén új információhoz jutunk az EU Menü projekt által lefedett korcsoportok (csecsemők, totyogók, gyerekek, serdülők, felnőttek, idősek és különleges csoportok) élelmiszer-fogyasztása tekintetében, és most első alkalommal készült statisztika nemek szerinti bontásban is.

Hamarosan a magyarországi élelmiszer-fogyasztási adatgyűjtés is befejeződik, ezt követően a magyar adatok is szerepelni fognak az EFSA adatbázisában. Ez előreláthatólag további néhány hónapot vesz igénybe.

A felmérések eredményei elérhetőek az EFSA honlapján: 

https://www.efsa.europa.eu/en/news/new-surveys-boost-food-consumption-database


Friss hírek

Amit a klorátról tudni érdemes
2020. augusztus 5, szerda

Amit a klorátról tudni érdemes

Az elmúlt időszakban több pontatlan és félrevezető információ jelent meg a klorátok kapcsán. Mit érdemes tudni a klorát tartalmú növényvédő szerekről? Hogyan kerülhet az élelmiszerekbe klorát? Többek között ezekre a kérdésekre gyűjtötték össze a választ a Nébih szakemberei.

Tovább >

Kíméletes bánásmód a vágás során
2020. június 24, szerda

Kíméletes bánásmód a vágás során

A napokban jelent meg az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a vágás során a sertések kíméletes bánásmódjára vonatkozó tudományos véleménye. Az EFSA szakvéleményében hangsúlyozza a vágóhídi személyzet képzésének fontosságát.

Tovább >