null Szalmonella baktériummal szennyezett áfonyás fehércsokoládé kerülhetett a kereskedelmi forgalomba

Szalmonella baktériummal szennyezett áfonyás fehércsokoládé kerülhetett a kereskedelmi forgalomba

2017. december 19, kedd

Lengyelországban gyártott áfonyás fehércsokoládé forgalomból történő kivonását kezdeményezték annak Salmonella baktériummal való szennyezettsége miatt. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a német hatóság bejelentése alapján, a RASFF-on keresztül értesült az esetről. 

Frissítés – 2017.12.22.:

A magyarországi Rossmann áruháztól kapott tájékoztatás alapján – a német központtól származó információk szerint –  hazánkba nem érkezett a fertőzött csokoládéból. Az áruház ennek ellenére a zárolt termékeket elővigyázatosságból megsemmisíti majd.

Korábban írtuk:

A termék azonosító adatai:

·         A termék neve: „Das Exquisite Heidelbeere Weisse Schokolade”

·         Kiszerelés: 100 gr

·         A termék tételszáma: GTIN 4305615367347

·         Minőség megőrzési ideje: 24.03.2019.

·         RASFF referenciaszám: 2017.2155

A RASFF riasztási rendszeren érkezett információ szerint a magyarországi Rossmann üzletekbe is kerülhetett a szennyezett termékekből. A Nébih felvette a kapcsolatot a magyar forgalmazóval, a tételek nyomon követése folyamatban van.

A Salmonella baktériumról és az általa okozott megbetegedésekről a  Nébih honlapján olvashatók bővebb információk.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy amennyiben valaki fogyasztott a visszahívásban szereplő csokoládéból, illetve néhány napon belül észleli a hivatkozott cikkben szereplő tünetek valamelyikét, feltétlenül forduljon orvoshoz! Aki rendelkezik a fenti termékkel, egészsége megóvása érdekében ne fogyassza azt el!

 


Friss hírek

2024. április 19, péntek

Változnak az állategészségügyi diagnosztikai vizsgálatok költségei

A Nébih ezúton tájékoztatja az ügyfeleit, hogy 2024. május 1-től az utánvétes fizetési módhoz kapcsolódó költségekben változás várható.

Tovább >

2024. április 19, péntek

Májusban fontos határidő érkezik a szőlő-szaporítóanyagot termesztők és forgalmazók számára

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

Tovább >