null Rágcsálóméreg szennyezés gyanúja lengyel édességben

Rágcsálóméreg szennyezés gyanúja lengyel édességben

2013. január 22, kedd

A NÉBIH 2013. január 22-én kapott értesítést az EU tagállamok által működtetett, az élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyors riasztási rendszeren (RASFF), mely szerint lengyel édességek gyártása során feltehetően rágcsálóméreggel szennyezett tejport használtak fel, ezért ezeket az édességeket visszahívják a fogyasztóktól.

A bejelentés szerint az édességek gyártáshoz használt tejporban rágcsálóirtó szerre emlékeztető rózsaszínű granulátumot találtak, de nem bizonyított, hogy a granulátumok valóban rágcsálómérgek voltak, és a szennyeződés módjáról sem érkezett hivatalos tájékoztatás.

A feltehetően szennyezett termékből – melynek eredeti megnevezése „Wafle waniliowe 175g” magyar megnevezése TS Vanília ízű krémmel (74%) töltött ostyaszeletek, minőség-megőrzési ideje 2013.04.21. azonosító száma 2-0771-210413 – a jelenlegi információk szerint Magyarországon a Tesco áruházakba szállítottak.

A NÉBIH azonnal elrendelte az eset kivizsgálását, és intézkedés történt a termékek forgalomból történő kivonásáról, a fogyasztóktól való visszahívásáról.
A hatóság kéri a fogyasztókat, hogy a megadott azonosítóval ellátott, korábban vásárolt termékeket semmilyen körülmények közt ne fogyasszák el!

Amennyiben bővebb információt kapunk a lengyel hatóságtól, a fogyasztókat és az érintett vállalkozásokat azonnal értesítjük.

A termék csomagolásáról készült fotók (nagyobb nézetért kattintson a képre):

 

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >