null OKÉS 2013 – tízen a tűzhely mögött

OKÉS 2013 – tízen a tűzhely mögött

2013. november 19, kedd

November 23-án tíz csapat mérheti össze tudását és kreativitását az Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) döntőjében. A finalistáknak ezúttal azt kell bizonyítaniuk, hogy az első fordulóban „papíron megtervezett” menüsor a gyakorlatban is megállja a helyét. A fogásokat pedig nem csak a zsűri, de a közönség is megkóstolhatja.

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete; a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) által szervezett eseményre bármely, a közétkeztetésben tevékenykedő vállalkozás nevezhetett. A döntősök mezőnye – az ősz színeihez hasonlóan – igazán változatos: a kis, vidéki vállalkozástól az igazán „nagyokig” megtalálhatunk itt mindenkit, de versenybe szállt a Képviselőház, és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal szolgáltatója is.

A tíz döntős (Junior Harmónia, Fehérház Étterem, Varda Kft., Eurest Kft., Sodexho Kft, Alsónémedi községet ellátó főzőkonyha, Elamen Zrt., Hungast, Bajamenza, Vasi fogadó Kft.) hazai, őszi alapanyagok felhasználása, az „Őszváró ételek a modern gasztronómia jegyében” állították össze három fogásos menüjüket, melyet tíz adagban kell szervírozniuk a szombati végső fordulóban.

A kétfős csapatoknak három óra áll majd rendelkezésére, hogy elkészítsék és felszolgálják a szombati menüt, miközben komoly feltételeknek kell megfelelniük: a zsűri ellenőrzi az alapanyagok minőségét, mennyiségét, de az élelmiszerbiztonsági szabályok betartását is szigorúan vizsgálják majd.

 

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >