null Nem jelölt tej összetevő miatt hívtak vissza csokoládés kekszet

Nem jelölt tej összetevő miatt hívtak vissza csokoládés kekszet

Nem jelölt tej összetevő miatt hívtak vissza csokoládés kekszet
2017. január 13., péntek

Nem jelölt tehéntej tartalom miatt Lenny & Larry's márkajelzésű csokoládés kekszeket vontak ki a forgalomból Európa több tagállamában. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felhívja a tejallergiában, illetve -intoleranciában szenvedők figyelmét, hogy aki – akár üzletben, akár webáruházban – vásárolt a 7/11/2017 és 30/11/2017 közötti minőségmegőrzési idővel jelölt termékekből, az ne fogyassza el.

A riasztás az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) érkezett. A terméket az Egyesült Államokban állították elő, magas növényi eredetű protein tartalma miatt fogyasztását elsősorban sportolásnál, fokozott fizikai igénybevétel esetén részesítik előnyben.

A termék azonosító adatai:

  • Termék megnevezése: Lenny & Larry's The Complete Cookie Chocolate Chip (csokoládés keksz)
  • Vonalkód: 7 87692-83461 7
  • Minőségmegőrzési idő: a termékvisszahívás a 7/11/2017 és 30/11/2017 közötti minőségmegőrzési idővel ellátott tételek érinti
  • Kiszerelés: 113 g
  • Előállító: Lenny and Larrys Panorama City, CA United States

A NÉBIH felhívja a tejallergiában, illetve –intoleranciában szenvedők figyelmét, hogy aki – akár üzletben, akár webáruházban – vásárolt a fenti azonosítókkal jelölt termékekből, az ne fogyassza el.

A 1169/2011/EU rendeletben foglaltaknak megfelelően alapvető élelmiszerbiztonsági elvárás, hogy a potenciális allergénekre vonatkozó tájékoztatást minden esetben a vásárlók rendelkezésére kell bocsátani.

Kép forrása: http://www.fda.gov/

 


Friss hírek

Lendületben a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer
2021. július 26., hétfő

Lendületben a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer

A pályázható termékkörök számának dinamikus emelkedése mellett elektronikus pályázati rendszerrel, weboldalfejlesztéssel és új kommunikációs csatornákkal is erősít a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer. A KMÉ védjegyek folyamatosan az arra érdemes termékek kiválóságát tanúsítják, és a Nébih szakmai támogatásával létrehozott elektronikus rendszernek köszönhetően már a védjegyre való pályázás is lényegesen egyszerűbb. A KMÉ szakmacsoportja a meglévő platformok fejlesztése mellett további új csatornákat alakított ki, többek között a védjegyes termékek hatékony bemutatása érdekében.

Tovább >

Az idei évtől már a torma felvásárlására irányuló szerződéseket is kötelező írásba foglalni
2021. július 23., péntek

Az idei évtől már a torma felvásárlására irányuló szerződéseket is kötelező írásba foglalni

A meggy és az alma mellett idén már a torma felvásárlására is kötelező szerződést kötni. A Magyarországon megtermelt torma felvásárlásához szükséges szerződéseket 2021. augusztus 1-jéig írásba kell foglalni, melynek a felvásárolni kívánt torma teljes mennyiségét le kell fednie. A szerződéskötési kötelezettség betartását a hatóság ellenőrzi. Ez alól akkor van kivétel, ha a tormát közvetlenül a fogyasztónak vagy a nagybani piacon értékesítik.

Tovább >