null Májusban fontos határidő érkezik a szőlő-szaporítóanyagot termesztők és forgalmazók számára

Májusban fontos határidő érkezik a szőlő-szaporítóanyagot termesztők és forgalmazók számára

2024. április 19, péntek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

Az érintettek a bejelentésüket a Nébih honlapján található szemlebejelentő űrlapon tudják megtenni. A hivatal a weboldalán hasznos információkkal segíti az űrlapok letöltését és beküldését, valamint tájékoztatást nyújt az egyes tevékenységek, a származási igazolványok és a szőlőiskolai nyilvántartás kapcsán is. 


Friss hírek

2024. május 22, szerda

Új rendelet a gyógyszeres takarmány szabályozásban

Megjelent a nem céltakarmányokban visszamaradó antimikrobiális hatóanyagok egyedi keresztszennyeződési határértékeinek és ezen anyagokra vonatkozó analitikai módszerek megállapításáról szóló EU rendelet.

Tovább >

2024. május 17, péntek

Május 18-tól Bács-Kiskun vármegyében is véget ér a tűzgyújtási tilalom

Az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak és a jelenleg is zajló esőzésnek köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyetértésben, 2024. május 18-tól visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun vármegyében. A hatósági döntés eredményeképpen egyetlen vármegyében sem lesz érvényben tűzgyújtási tilalom az országban.

Tovább >