null Illegális csomagoló üzem a fővárosban

Illegális csomagoló üzem a fővárosban

2013. október 21, hétfő

130 tonna nem nyomon követhető terméket (többek között lencsét, tarkababot, sárgaborsót, árpát, szezámmagot, aszalt gyümölcsöket, mákot) találtak a NÉBIH KÜI szakemberei egy budapesti , nyilvántartásba nem vett raktár ellenőrzése során.

A termékek túlnyomó részének eredetét nem tudta hitelt érdemlően igazolni az élelmiszer birtokosa. Az élelmiszerek a világ legkülönbözőbb pontjairól – Kína, Ukrajna, Etiópia, Törökország, Bolívia, Vietnám, USA, Grúzia stb. – származtak.

Az ellenőrzés során a szakemberek azt is megállapították, hogy a 25 kg-os zsákos Kínai őrölt paprikát 500- és 250 gr zacskókba csomagolták át, melyeken jelölés nem, csupán néhány zacskón piros, fehér, zöld szalag volt.

A szakemberek a teljes mennyiség forgalmi korlátozását rendelték el. A vizsgálat jelenleg még folyamatban van, azonban a vállalkozó akár több tíz millió forintos bírságra is számíthat.

Az ellenőrzésről videófelvétel készült, mely letölthető a NÉBIH honlapjáról, és – a hivatal forrásként történő megjelölése mellett – szabadon felhasználható.

 

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Kiemelt Ügyek Igazgatósága

 

Kapcsolódó anyagok

Illegális csomagoló üzem a fővárosban - videó

 


Friss hírek

2024. április 4, csütörtök

Önellenőrzési rendelet - útmutató

Az élelmiszer-vállalkozások által működtetendő önellenőrzési rendszerre vonatkozó követelményekről szóló 28/2017. (V. 30.) FM rendelet (a továbbiakban: rendelet) 2023 novemberi módosítása komoly változást jelent a közép- és nagyvállalkozások önellenőrzési tevékenységében.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >