null Idén is május 31-ig nyújtható be a felügyeleti díj bevallás

Idén is május 31-ig nyújtható be a felügyeleti díj bevallás

2024. május 13, hétfő

A korábbi évekhez hasonlóan, az élelmiszerlánc szereplőinek idén is május 31-ig kell benyújtaniuk felügyeleti díj bevallásukat. Az adatszolgáltatást célszerű mielőbb megtenni, amihez az elektronikus felület már jelenleg is rendelkezésre áll.

A felügyeleti díj bevallási felülete a Nébih Ügyfélprofil Rendszerében, a Felügyeleti díj menüpontban érhető el. Az ügyintézést vállalkozások esetében végezheti meghatalmazott, vagy a cég önálló képviseletére jogosult személy. A teljesítés végső határideje – minden kötelezett esetében – 2024. május 31-e. 

A befizetéshez szükséges pénzügyi bizonylatokat a bevallási határidő lejárta után, a bevallási felületen érhetik el az érintettek.

A megállapított felügyeleti díj a kiépített központi elektronikus fizetési és elszámolási rendszer (EFER) segítségével online is kiegyenlíthető (https://upr.nebih.gov.hu/ng/ugyintezes/egyenleg).

Az első részlet befizetési határideje 2024. július 31., míg a másodiké 2025. január 31. lesz. 

A felügyeleti díjjal kapcsolatban hasznos információk olvashatóak az alábbi oldalon: portal.nebih.gov.hu/egyeb/gyakran-ismetelt-kerdesek/felugyeleti-dij

A bevallással kapcsolatos kérdésekben a Nébih Ügyfélszolgálata az alábbi elkülönített csatornákon áll az ügyfelek rendelkezésére:

Telefon: 06/1/336-9024
E-mail: felugyeletidij@nebih.gov.hu 

A hatóság javasolja az érintetteknek, hogy az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallását mihamarabb nyújtsák be. 
 


Friss hírek

2024. június 14, péntek

Új funkció az EUTR-keresőben: már az erdőgazdálkodók korlátozásai is elérhetőek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) EUTR keresőjében az erdőgazdálkodók adatai név és születési dátum vagy adószám alapján kérdezhetők le. Az újabb EUTR fejlesztésnek köszönhetően már az erdőgazdálkodók esetleges felfüggesztése vagy eltiltása is látható a rendszerben.

Tovább >

2024. június 12, szerda

Zöldségpalánták kiskereskedelmi forgalmazását ellenőrizte a Nébih

A piacokon palántákat árusító kereskedőket ellenőriztek az elmúlt hetekben a Nébih szakemberei – jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára.

Tovább >