null Forgalomba hozatali azonosítóval rendelkező tétel megbontása, módosítása

Forgalomba hozatali azonosítóval rendelkező tétel megbontása, módosítása

Egy forgalomba hozatali azonosítóval rendelkező bortétel további feldolgozása, módosítása

 

A szőlő-bor ágazatban folytatott hatósági eljárásokról és teljesítendő adatszolgáltatási kötelezettségekről szóló 435/2021. (VII) Korm. rendelet (továbbiakban: Kormányrendelet) 

57.§. (1) bekezdése szerint forgalombahozatali azonosítóval rendelkező borászati terméktétel további feldolgozását a feldolgozást végző borászati üzemengedélyes a feldolgozás megkezdése előtt legalább 5 nappal korábban a NÉBIH által rendszeresített űrlapon bejelenti a NÉBIH részére. A bejelentés tartalmazza

a) a további feldolgozással érintett terméktétel

aa) forgalombahozatali azonosítóját,

ab) tárolásának helyét;

b) – amennyiben a borászati üzemengedélyes csak a terméktétel egy részét dolgozza fel – a további feldolgozással nem érintett terméktétel rész mennyiségét.

(2) A NÉBIH az (1) bekezdésben meghatározott bejelentés adatairól a bejelentéstől számított 5 napon belül igazolást állít ki a borászati üzemengedélyes részére.

(3) A borászati üzemengedélyes új készletigazolás céljából kiállított származási bizonyítvány, valamint – a további feldolgozással nem érintett borászati terméktétel rész megadott mennyisége vonatkozásában – végső származási bizonyítvány kiállítását a (2) bekezdés szerinti igazolás hegybíró részére történő megküldésével kérelmezheti.

26/2021. (VII. 29.) AM rendelet 31. Borászati termék további feldolgozása 48. § (1) bekezdése szerint forgalombahozatali azonosítóval rendelkező borászati terméktétel további feldolgozásának bejelentése tartalmazza az Ákr. szerinti adatokon túlmenően

a) a feldolgozást végző borászati üzemengedélyes

aa) gazdasági akta számát,

ab) FELIR azonosítóját,

ac) NÉBIH tevékenység-azonosítóját;

b) a forgalombahozatali azonosítót;

c) a további feldolgozással érintett borászati terméktétel mennyiségét; valamint

d) a további feldolgozás kezdő időpontját.

(2) A további feldolgozással érintett terméktétel forgalombahozatali azonosítója a Kormányrendelet 57. § (3) bekezdése alapján kiadott végső származási bizonyítványban meghatározott borászati terméktétel vonatkozásában érvényben marad.

(3) A hegybíró a végső származási bizonyítvány visszavonásáról, valamint a további feldolgozással nem érintett terméktétel végső származási bizonyítványának kiállításáról értesíti a NÉBIH-et. A NÉBIH a további feldolgozással nem érintett terméktétel végső származási bizonyítványának hiányában a forgalombahozatali azonosítót érvényteleníti.

Letölthető nyomtatvány
5056 – Kérelem forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező tétel módosításáról


Friss hírek

2024. július 23, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.07.23.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >