null Fejér megye - 96. számú vizsgálat - Zengő Óvoda Tálalókonyha - Sárbogárd

Fejér megye - 96. számú vizsgálat - Zengő Óvoda Tálalókonyha - Sárbogárd

Fejér megye - 96. számú vizsgálat - Zengő Óvoda Tálalókonyha - Sárbogárd

96. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Zengő Óvoda Tálalókonyha
(7000 Sárbogárd, Mikes köz 2.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,1 pont

 

 

Menü: Magyaros csipetkeleves, Milánói makaróni

 

 

Mintavétel ideje: 2019. december 10.

Mintavételi alap : 181 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe :
Mészőly Géza Általános Iskola Báziskonyha
(7000 Sárbogárd, József A. u. 14.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Magyaros csipetkeleves (243 g /adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé opálos, pirospaprikától narancsosra színezett. Felületén narancsos, apró, gyöngyöző zsiradékcseppek láthatók arányos mennyiségben.Piros és fekete színű fűszerszemcséket és zöld fűszernövény darabokat tartalmaz. Nagyon kis mennyiségben tartalmaz sárgarépa és petrezselyemgyökér foszlányokat. Levesbetétként törtfehér színű, apró csipetkét tartalmaz megfelelő mennyiségben.Közel azonos méretűek, nem állnak össze csomókba, nem deformáltak.

Állomány:

Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó. A zöldségek szétfőttek, szétmállók. A levesbetét egyenletesen átfőtt, puha.

Illat:

 Jellegtelen, üres illatú, a zsiradék illata dominál.

Íz:

Jellegtelen, üres, zsíros ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milánói makaróni(343 g /adag)

Külső megjelenés:

A szafttól enyhén narancssárgás színű, egyenletes méretű, nem sérült, nem töredezett makarónitészta. Rajta pirosas színű darálthúsos szósz látható megfelelő mennyiségben. A szószban zöldfűszernövény darabok láthatók. A rátét sárgás színű, olvadt, reszelt sajt. Az összetevők aránya megfelelő.

Állomány: A tészta megfelelően átfőtt, puha, rugalmas. A darálthús kellően puha, nem ad rágási maradékot. A szósz megfelelő sűrűségű. A sajt egyenletesen olvadt, puha.
Illat: Húsos, fűszeres, paradicsomos illatú, a sajt jellegzetes illatú, az összetevők illata jól harmonizál egymással.
Íz: Húsos, fűszeres, paradicsomos, harmonikus ízű. A sajt karakteres, aromás ízű. Megfelelően fűszerezett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Magyaros csipetkeleves:

  • füstölt csemege szalonna
  • olaj, napraforgó
  • száraztészta, durum
  • fűszerpaprika, csemege
  • só, jódozott
  • ételízesítő, só nélküli
  • burgonya
  • petrezselyemgyökér
  • sárgarépa
  • lecsóalap
  • vöröshagyma

Milánói makaróni:

  • pizzasonka
  • kristálycukor
  • bazsalikom, morzsolt
  • oregano, morzsolt
  • só, jódozott
  • csiperkegomba
  • sűrített paradicsom
  • száraztészta, durum
  • trappista sajt
  • olaj

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >