null Fejér megye - 90. számú vizsgálat - Vörösmarty Főzőkonyha - Székesfehérvár

Fejér megye - 90. számú vizsgálat - Vörösmarty Főzőkonyha - Székesfehérvár

Fejér megye - 90. számú vizsgálat - Vörösmarty Főzőkonyha - Székesfehérvár

90. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Vörösmarty Főzőkonyha
(Dunaújváros, Széchenyi u. 3/b.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,3 pont

 

 

Menü: Zöldborsóleves, Rántott karaj párolt rizzsel és csemegeuborkával

A feltálalt menüsorról fényképfelvétel nem érkezett be.

Mintavétel ideje: 2019. augusztus 28

Mintavételi alap : 26 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Stop5Fehérvár Kft.
(8000 Székesfehérvár Kelemen Béla u. 30/a)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsóleves (279 g /adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé opálos, sárgás színű. Tetején zsiradékcseppek láthatók. Benne zöld fűszernövény darabok, piros és fekete fűszerszemcsék. Közel azonos méretű sárgarépa és petrezselyemgyökér kockákat és zöldborsószemeket tartlamaz. Levesbetétként törtfehér színű csipetkét tartalmaz. Az összetevők aránya megfelelő. Tetszetős megjelenésű. A leves elnevezése és a bírált étel megjelenése összhangban van.

Állomány:

Az alaplé jellemző sűrűségű, megfelelően hígan folyó, homogén. A zöldségek és a levesbetét egyenletesen átfőttek, kellően puhák.

Illat:

Zöldséges-zöldborsós illat, a zöldségek és a fűszerek illata harmonikusan érezhető. A leves elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.

Íz:

Zöldséges-zöldborsós íz. Túlzott só és bors használat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rántott karaj párolt rizzsel (210 g /adag)

Külső megjelenés:

1 db tiszta, tetszetős megjelenésű, panírral hiánytalanul fedett, egyenletesen világosbarnára sült hússzelet. Metszéslapja világosbarna színű, jól tisztított. Köretként törtfehér színű, egyenletes, közel azonos méretű ép rizsszemek. A rizsszemek különállóak és fényes felületűek. Tetszetűs megjelenésű. A bírált étel elnevezése és megjelenése összhangban van.

Állomány: A hús kellően átsült, puha,  rugalmas, jól rágható. A bundázás ropogós, megfelelően átsült, rágási maradékot nem ad. A rizs jól és egyenletesen átfőtt, puha, pergő, jellegzetesen rugalmas, könnyen rágható, nyelhető.
Illat: Karakteres, friss, a bundázás jellegzetes sült illata és a hús illata harmonikusan érezhető. A rizs natúr, semleges illatú. A bírált étel elnevezése és illata összhangban van.
Íz: A bundázás jellegzetes sült íze és a hús íze harmonikusan érezhető. A rizs jellegzetes, harmonikus, natúr íze érezhető, megfelelő sóhasználat mellett. A bírált étel elnevezése és íze összhangban van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csemegeuborka (26 g /adag)

Külső megjelenés:

1 db felezett, kb. 9 cm hosszú uborka. Kívül sötétzöld, belül világoszöld színű. Ép, tetszetős megjelenésű, megfelelően érett.

Állomány: Megfelelő állagú, roppanós, lédús, héja nem kemény, jól rágható, friss érzetű.
Illat: Harmonikus, intenzív, aromás, édeskés-savanykás-ecetes illatú.
Íz: Harmonikus, intenzív, aromás, édeskés-savanykás-ecetes ízű.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Zöldborsóleves:

  • zöldborsó
  • só, jódozott
  • kristálycukor
  • étolaj
  • petrezselyemzöld
  • liszt
  • vöröshagyma
  • petrezselyemgyökér kocka
  • sárgarépa

Rántott karaj:

  • liszt
  • tojás
  • sertéskaraj
  • tej, 1,5%
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Párolt rizs:

  • rizs
  • olaj

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >