Fejér megye - 88. számú vizsgálat - Csillagvirág Óvoda Tálalókonyha - Dunaújváros
Fejér megye - 88. számú vizsgálat - Csillagvirág Óvoda Tálalókonyha - Dunaújváros
88. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Csillagvár Óvoda Tálalókonyha
(Dunaújváros, Széchenyi u. 3/b.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,8 pont |
Menü: Vajgaluskaleves, Lencsefőzelék vagdaltpogácsával
Mintavétel ideje: 2019. május 27.
Mintavételi alap : 86 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály
A főzőkonyha neve, címe :
Zalagast Kft., Margaréta főzőkonyha
(Dunaújváros, Lilla köz 1.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Vajgaluskaleves (315g /adag)
Külső megjelenés: |
Az alaplé tiszta, sárgás színű. Benne fekete fűszerszemcsék és zöld fűszernövénydarabok láthatók. Szabálytalan alakú és különböző méretű sárgarépa-, petrezselyemgyökér- és karfioldarabokat tartalmaz. A sárgarépa szétfőtt, foszlányos, törmelékes. A levesbetét törtfehér színű galuska, melyek szabálytalan alakúak és egyenetlen méretűek. A leves és a levesbetét elnevezése és a bírált étel megjelenése összhangban van. Az alaplé hígan folyó, a zöldségek szétfőttek, kissé szétmállók. A levesbetét kellően átfőtt. |
Állomány: |
Az alaplé hígan folyó, a zöldségek egyenletesen átfőttek, kellően puhák. A levesbetét egyenletesen és megfelelően átfőtt. |
Illat: |
A felhasznált zöldségekre jellemző, friss, harmonikus, tiszta illat. A leves elnevezése és a bírált étel illata összhangban van. |
Íz: |
Kissé jellegtelen, enyhe zöldséges íz érezhető. A levesbetét jellegtelen, íztelen. |
Lencsefőzelék vagdaltpogácsával (315 g /adag)
Külső megjelenés: |
Az alapszósz jellegzetes sűrűségű, zöldesbarna színű. Benne piros és fekete fűszerszemcsék láthatók. Zöldesbarna színű, ép lencséket tartalmaz. A sűrítés csomómentes, homogén. A vagdalthús közel egyenletes méretűre darabolt, pirospaprikától narancsos-barnásra színezett. A lazítóanyag túlzott mennyisége miatt a szerkezete túl tömör. A fűszerek eloszlása nem egyenletes. Néhány darabka oldalán sötétebbre sült kéreg látható. |
Állomány: | A főzelék jellemző sűrűségű, csomómentes, homogén. A lencse egyenletesen átfőtt. A hús kellően átsült, puha, de kissé száraz és tömött, a fűszerek eloszlása nem egyenletes. |
Illat: | A lencse illata harmonikusan érezhető, telt. Jellegzetes fűszeres-húsos illatú a vagdalt. |
Íz: | Jellegzetes, telt harmonikus lencse ízű a főzelék. A vagdalt megfelelően fűszerezett, vagdaltra jellemző íz. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Vajgaluskaleves:
- tojás
- liszt
- feketebors, őrölt
- só, jódozott
- margarin
- leveszöldség, mirelit
- petrezselyemzöld, mirelit
- vöröshagyma
Lencsefőzelék:
- liszt
- feketebors, őrölt
- fűszerpaprika, csemege
- lencse
- mustár
- étolaj
- só, jódozott
- tejföl, 12%
- vöröshagyma
- fokhagyma
Vagdaltpogácsa:
- csirkecomb filé
- tojás
- bors, fekete, őrölt
- fűszerpaprika, csemege
- étolaj
- só, jódozott
- zsemlemorzsa
- petrezselyemzöld, mirelit
- vizes zsemle
- vöröshagyma